Vyriausiojo architekto elgesį tirs plačiau

Miestas

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį pranešė išplėtusi atliekamą tyrimą dėl Klaipėdos savivaldybės administracijos Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjo Almanto Mureikos elgesio.

Tyrimas išplėstas gavus dar vieną pranešimą, kuriame teigiama, kad Almantas Mureika yra vienas iš prekybos paskirties
pastato-autocentro Klaipėdoje rekonstravimo projekto rengėjų ir eidamas pareigas Savivaldybėje jis galėjo atlikti šio projekto derinimo ar tvirtinimo procedūras. Pats architektas sako „jau šimtą metų” nieko neprojektavęs. Martyno Vainoriaus nuotr.

Papildomai bus aiškinamasi, ar jis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimo vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Tyrimas išplėstas gavus dar vieną pranešimą, kuriame teigiama, kad A. Mureika yra vienas iš prekybos paskirties pastato-autocentro Klaipėdoje rekonstravimo projekto rengėjų ir eidamas pareigas Savivaldybėje jis galėjo atlikti šio projekto derinimo ar tvirtinimo procedūras.

Tyrimą dėl A.Mureikos elgesio VTEK pradėjo pernai lapkritį sulaukus UAB „Studija 33“ pranešimo. Tiriamos aplinkybės, kai tarnautojas Savivaldybėje galbūt vertino (derino, vizavo bei kt.) savo paties bei savo žmonos arba UAB „Archbalt“, kuriai ji vadovauja, rengtus projektus ir teritorijų planavimo dokumentus. Pareiškėjai taip pat teigia, kad A. Mureika taip pat galėjo daryti įtaką sau pavaldiems asmenims dėl minėtųjų projektų ir jų vertinimo eigos, sudarydamas palankesnes sąlygas savo sutuoktinės bendrovės veiklai.

Pats A. Mureika sakė, kad jam toks sprendimas dėl papildomo tyrimo yra naujiena – iki šiol jokio pranešimo iš VTEK jis nebuvo gavęs.

„Jau šimtą metų nesu nieko projektavęs. Nežinau, ką jie čia dabar nori atkasti”, – sakė A. Mureika ir žadėjo pakomentuoti plačiau, jei bus raštu gavęs kokią nors papildomą informaciją iš VTEK.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Nenaudotos siurblinės vietoje statys daugiabučius

Bendrovė „Bilukas“, Klaipėdoje jau statanti gyvenamųjų namų kvartalą „Holivudas“ buvusios kino studijos vietoje, analogiškas statybas suplanavo ir netoliese, Kretingos gatvėje ...
2024-03-09
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos etikos sargai baidosi viešumo

Naujos sudėties Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija, pirmą kartą posėdžiavusi vasario 2-ąją, stropiai slepia šio posėdžio objektą, subjektus ir turinį – ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This