Klaipėda – tarp sveikesnių ir laimingesnių

Sveikata

Šią savaitę Danijoje, Kopenhagoje, vykusioje Pasaulio Sveikatos Organizacijos (PSO) Sveikų miestų tinklo konferencijoje Klaipėdai atstovavo uostamiesčio mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė bei Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė. Sveikų miestų tinklo judėjimo 30-mečiui skirta konferencija subūrė tinklui priklausančių miestų politinius lyderius bei visuomenės sveikatos specialistus.

„Konferencijos metu buvo priimtas ir pasirašytas svarbus politinis Sveikų miestų tinklo įsipareigojimas – Kopenhagos deklaracija dėl sveikesnių ir laimingesnių miestų visiems. Taip pat buvo diskutuojama ir dalijamasi patirtimi, kaip miestas, kuris apibrėžiamas kaip besirūpinantis visų miestiečių sveikata ir gerove, gali padėti gerinti sveikatą vietos, šalies, regiono ir pasaulio mastu“,– savivaldybės pranešime cituojama Klaipėdos mero pavaduotoja J. Simonavičiūtė.

Europos politinių lyderių susitikime taip pat diskutuota dėl politinės sveikų miestų judėjimo ateities vizijos ir strategijos, svarstyta, kaip miestai gali reaguoti į visuomenės pokyčius – kultūriniu, socialiniu, ekonominiu ir aplinkosauginiu požiūriu.

Sveikų miestų tinklas įkurtas 1988 metais kaip PSO palaikoma iniciatyva, o 2011 metais Klaipėda oficialiai tapo pirmuoju Lietuvos miestu –  šio tinklo nariu. Sveikų miestų asociacija vienija daugiau nei 1 200 miestų iš 30 valstybių ir daugiau nei 20 Baltijos regiono miestų.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Klaipėda patenka tarp kai kuriuos oro taršos rodiklius viršijančių miestų

Valstybinio aplinkos oro monitoringo duomenimis, 2023 m. teršalų koncentracijos daugelyje oro kokybės tyrimų (OKT) stočių šalyje buvo mažesnės nei ankstesniais ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Sveikata

KUL generalinio direktoriaus pavaduotoja – Jūratė Grubliauskienė

Nuo sausio 2 d. Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo valdymui ir ekonomikai pareigas pradėjo eiti dr. Jūratė Grubliauskienė. ...
2024-01-02
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Iš Visuomenės sveikatos biuro direktorės pareigų pasitraukė Jūratė Grubliauskienė (papildyta)

15 metų, nuo pat Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro (KVSB) įsikūrimo pradžios jai vadovavusi Jūratė Grubliauskienė prieš pat naujuosius atsisveikins su ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This