Sovietinė tvora miške liks, bet bus praėjimų

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2018-02-15

Leonido Brežnevo vasaros rezidencija turėjusio tapti Palangos viešbučio „Auska” miške esančią teritoriją juosiančioje tvoroje bus padaryti praėjimai žmonės ir gyvūnams, pranešė Turto bankas.

Anot pranešimo, šią savaitę Turto bankas specialistai valstybiniame miške šalia viešbučio „Auska“ esančioje  tvoroje baigs įrengti tokius praėjimus, taip pat planuoja pakabinti naujus informacinius ženklus.

Turto banko nuotr.

Turto bankas buvo gavęs Miškų tarnybos prašymą nugriauti „Auskos“ viešbutį juosiančią tvorą. Tačiau Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija dar 2017 m. gegužę patvirtino tvorą esant teisėtu statiniu – ji buvo pastatyta pagal jos statybos metu galiojusių teisės aktų reikalavimus ir teisėtai įregistruota.

Anot Turto banko, buvo surengtas suinteresuotų institucijų (Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos ir miškų departamento, Valstybinės miškų tarnybos, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos, Finansų ministerijos ir Turto banko) atstovų pasitarimas. Jo metu buvo priimtas sutarimas tvoros negriauti ir ieškoti kitų – ekonomiškai ir teisiškai pagrįstų kompleksinių sprendimų.

Nors buvo siūlymų visai nugriauti tvorą, tačiau toks sprendimas esą yra neracionalus ekonomiškai – pareikalautų per šimto tūkstančio eurų valstybės biudžeto lėšų, tad apsiribota papildomų praėjimų įrengimu.

Žymos: | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga - sergamumo COVID-19 viršūnėje

Lietuvoje jau trečią dieną iš eilės fiksuojama daugiau nei šimtas naujų susirgimų COVID-19, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Trečiadienį 83 žmonės ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Mums rašo

„Aurum" lenktynes - į Basanavičiaus gatvę!

Ar tikrai Palangai reikalingos „1006 kilometrų lenktynės“ vidurvasarį? Nesu priešininkas lenktynių ar kitų masinių renginių – kuo daugiau įvairių pramogų, ...
2024-07-18
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Beveik pusė Palangoje surenkamų atliekų – šiltuoju metų laiku

Tendencijos rodo, jog vis daugiau žmonių elgiasi atsakingai ir rūšiuoja atliekas, jei tik turi tam galimybę. Visgi atostogaujant atliekomis neretai ...
2024-07-18
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This