Kasdien – vis šaltyn ir šaltyn

Orai

„Žiema nebuvo niekur išėjusi, o šią savaitę atslenka dar ir nauja šalčio banga”, – „Atvirai Klaipėdai”, paprašyta pakomentuoti šios savaitės orus, sakė   Jūrinių prognozių grupės budinti sinoptikė Judita Navašinskienė.

Dienomis orai bus palankūs vaikams būti gryname ore, Palmiros Mart nuotr.

Antradienio ir naktis, ir diena, sinoptikės teigimu, dar bus panaši į pirmadienio, pakankamai maloni ir nešalta. Naktį numatoma apie 1-3 laipsnius šalčio, gali pasnyguriuoti, o dieną – apie nulį ir greičiausiai be kritulių. Pūs silpnas nepastovių  krypčių vėjas, paryčiais susidarys plikledis.

O štai nuo trečiadienio orai ims keistis, kasdien vis labiau ims šalti. Naktį oro temperatūra sieks apie 6-8 laipsnius šalčio, dieną – apie 2-4. Šiaurės rytų vėjas dar bus nestiprus, kritulių nenumatoma.

Ketvirtadienio naktis prognozuojama dar šaltesnė – iki 9 laipsnių, dieną laikysis apie minus 5 šalčio, bet vakarop ims stiprėti šiaurės rytų vėjas, todėl vakaras bus gana žvarbus.

Penktadienio naktį termometro stulpelis jau nukris žemiau 10 laipsnių padalos, iki minus 12-os, bus giedra, be kritulių. Dieną laikysis apie 3-5 laipsnių šaltukas.

Pagal išankstines prognozes, šalčiausia šios savaitės naktis numatoma šeštadienį, kai termometro stulpelis sustos ties 13 laipsnių padala, o regione, toliau nuo jūros, šaltukas gali spustelti ir dar labiau. Dieną laikysis apie minus 5 laipsnius šalčio.

Panašūs orai, sinoptikės teigimus, numatomi ir sekmadienį, o štai kitą savaitę plūstels dar didesnė šalčio banga – naktimis ir prie jūros gali nukristi kone iki minus 20- ties.

INFORMACIJA

Kuršių marios – Ventė

12 cm ledo storis

10-14 cm sniego danga

Užšalusios

Kuršių marios – Nida

18 cm ledo storis

0-4 cm sniego danga

Užšalusios

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Vasara

Įsitvirtino lietuviška vasara: bus ir lietaus, ir stiprių vėjų

„Nesimato vasaros, kokios jūs norit, lietuviška vasara – taip, matosi”, –  į klausimą, kur dingo vasara, linksmai nusiteikusi atšovė Jūrinių prognozių ...
2020-07-07
Skaityti daugiau

Vasara

Smiltynėje vanduo vėl švarus: maudytis galima

Kaip ir prognozavo Jūrinių prognozių grupės budinčioji sinoptikė Judita Navašinskienė, nuo pirmadienio orai šalyje ir pajūryje atvėso, be to, kasdien ...
2020-06-29
Skaityti daugiau

Vasara

Nuo kitos savaitės orai atvės, sugrįš lietus

Nors po Joninių stojusi kaita džiugina poilsiautojus, tokia šiluma, kai įdienojus termometro stulpelis pašoka iki 27-29 laipsnių, patinka ne visiems. ...
2020-06-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This