„Smeltės” progimnazijos direktorius vadovaus Laivininkų mokyklai

Švietimas

Uostamiesčio „Smeltės” progimnazijos direktorius Edmundas Kvederis pateikė Klaipėdos merui prašymą nuo vasario 23 dienos jį atleisti iš užimamų pareigų. Pasak direktoriaus, tokį apsisprendimą nulėmė tai, kad jis laimėjo konkursą eiti Klaipėdos laivininkų mokyklos direktoriaus pareigas.

„Rotacija. Nieko amžino dabar nėra”, – savo sprendimą juokdamasis komentavo E. Kvederis.

Edmundas Kvederis „Smeltės” progimnazijai vadovavo nuo 2014 metų, kai laimėjo konkursą. Iki tol 1976 m. gimęs vyras nuo 1999-ųjų darbavosi „Ąžuolyno” gimnazijoje matematikos, ekonomikos mokytoju. 2016 metų spalį E. Kvederis kaip Liberalų sąjūdžio kandidatas bandė patekti į Seimą Marių apygardoje, bet nusileido valstiečiui Dainiui Kepeniui. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak jo, sprendimą bandyti dalyvauti minėtajame konkurse lėmė tai, kad 20 metų pradirbus bendrojo lavinimo mokyklose „norisi kažko naujo ir kito išbandyti”.

„Profesinis švietimas dar nepaliesta sritis. Be to, keičiamas Profesinio mokymo įstatymas, yra daug įdomių dalykų, diegiamos naujos programos, profesinių mokyklų statuso keitimas į VšĮ, tai gali būti įdomi reforma. Kitas dalykas, aš visada darbavausi su vyresniais moksleiviais, o ir profesiniame mokyme tokie yra”, – sakė pašnekovas.

Jis tikino, kad nėra nusivylęs bendrojo lavinimo sistema ir išeidamas į profesinį mokymą nedaro kokių nors demaršų.

„Taip, yra toks labai didelis programinis įrėminimas ir mokykloms autonomijos trūksta labai smarkiai. Bet nemanau, kad ir profesiniame mokyme yra suteikiama kokia nors ypatinga autonomija. Visgi aš ten įžvelgiu dinamiškesnę perspektyvą, galimybę įgyvendinti idėjas, ypač su VšĮ statusu”, – teigė E. Kvederis.

Jis mano, kad būsimos jo darbovietės laukia gana įdomus etapas, nes Švietimo ir mokslo ministerija lyg ir turi planų sujungti ją su Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokykla, o Klaipėdos savivaldybė svarsto galimybę šalia įkurti Kadetų mokyklą.

Direktoriaus prašymui atleisti iš pareigų formaliai ketvirtadienį dar turės pritarti miesto Taryba. Nutraukus darbo sutartį, Klaipėdos „Smeltės“ jam bus išmokėta piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas – 1544,31 Eur.

E. Kvederis „Smeltės” progimnazijai vadovavo nuo 2014 metų, kai laimėjo konkursą. Iki tol 1976 m. gimęs vyras nuo 1999-ųjų darbavosi „Ąžuolyno” gimnazijoje matematikos, ekonomikos mokytoju.

2016 metų spalį E. Kvederis kaip Liberalų sąjūdžio kandidatas bandė patekti į Seimą Marių apygardoje, bet nusileido 48,72 proc. rinkėjų balsų sulaukusiam valstiečiui Dainiui Kepeniui. 46,43 proc. balsų sulaukęs E. Kvederis į rinkimus pateko beveik rinkimų kampanijos finišo tiesiojoje, kai turėjo pakeisti teisėsaugos įtarimų sulaukusį Eligijų Masiulį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūną Tumą etikos sargai išteisino: interesų nesupainiojo?

Pats pripažinęs, kad yra suinteresuotas ir aktyviai dalyvavęs diskusijose dėl pagalvės mokesčio įvedimo, viešbučių verslą turintis  Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This