Bando išnuomoti „Geotermą”

Verslas

Sausį sustabdžius šiuo metu neveikiančios geoterminę šilumos energiją Klaipėdoje gaminusios UAB „Geoterma” privatizavimą, kontrolinį jos akcijų paketą (76,56 proc.) valdantis Turto bankas dabar bando išnuomoti įmonės turtą.

Sausį Seimo sprendimu UAB „Geoterma“ buvo įtraukta į antros kategorijos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą. Martyno Vainoriaus nuotr.

Nuo pernai kovo šilumos nebegaminančios įmonės privatizavimo aukcionas turėjo vykti sausio 31 dieną. Dėl bendro akcijų pardavimo buvo sudaryta Turto banko sutartis su bendrove „Lietuvos energijos gamyba”, valdančia 23,44 proc. įmonės akcijų. Planuota parduoti „Geotermos” 100 proc. akcijų paketą už 1 eurą, viešo aukciono laimėtoją įpareigojant grąžinti bendrovės skolą Finansų ministerijai iki rugsėjo 1 dienos. Taip pat buvo siekiama užtikrinti, kad įmonėje būtų tęsiami Europos Sąjungos finansuojami projektai inžinerijos mokslinių tyrimų srityje ir ne trumpiau nei penkerius metus po privatizavimo mokslininkams būtų sudarytos sąlygos atlikti tyrimus pagal finansuojamus projektus ir programas geotermijos srityje.

Tačiau  sausio 12 d. Seimas priėmė Strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių ir įrenginių bei kitų nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių įstatymo pakeitimą, pagal kurį UAB „Geoterma“ buvo įtraukta į antros kategorijos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą. Dėl to privatizavimo procedūros buvo  sustabdytos.

Balsuojant dėl tokių įstatymo pataisų susilaikė klaipėdiečiai Seimo nariai Eugenijus ir Simonas Gentvilai bei Gintaras Vaičekauskas, už balsavo Irena Šiaulienė, o kiti Klaipėdos parlamentarai balsavime nedalyvavo.

Tad dabar Turto bankas paskelbė apklausą dėl viso „Geotermos” turto nuomos ir laukia pasiūlymu su galima nuomos kaina bei nuomos sutarties terminu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Šilumos dar teks palaukti

Pirmoji balandžio mėnesio pusė buvo drėgnesnė už normą, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Daugiausia kritulių teko šiaurės rytiniams rajonams, ypač per ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

ELTA

Vėžaičiuose atsiras senelių namai

Šį pavasarį Turto banko aukcione Klaipėdos ir Kauno rajonuose parduoti nenaudoti pastatai virs senelių ir socialinio užimtumo namais. Abu pirkėjai ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This