Buria „Svajonių komandas”

Fotoreportažai, Sportas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Europoje pasisekimo sulaukęs projektas „Svajonių komandos“ (angl. „Dreams & Teams“) Lietuvoje pirmą kartą organizuojamas Britų tarybos kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu. Jam jam pasirinktas Klaipėdos regionas.

Anot pranešimo, projektas „Svajonių komandos“ Lietuvoje įgyvendinamas kone pusmetį. Į projektinę veiklą šįkart įsitraukė ir dalyvauja 22 Klaipėdos regiono mokytojai, 66 jaunieji lyderiai, o dalyvių skaičius peržengia 500.

Projektą sudaro trys etapai. 1-jame etape vyko pedagogų mokymai, 2-jame – jaunųjų lyderių mokymai mokiniams,  3-jame – vyresnieji mokyklos mokiniai su įgytu žinių bagažu, pedagogų konsultacijomis ir suteiktomis priemonėmis turėjo suorganizuoti sporto festivalį mažiesiems.

Vasario 15 d. projekto sporto festivalis vyko M. Mažvydo progimnazijoje. Keturios mokyklos: „Žemynos“ gimnazijos, M. Gorkio,  „Santarvės“, ir M. Mažvydo progimnazijos sėkmingai įvykdė visus projekto „Svajonių komandos“ etapus ir susivienijo bendram tikslui. Sporto varžybos buvo suorganizuotos pačių jaunųjų lyderių.

„Tokių veiklų, susitikimų ir tarpmokyklinio bendradarbiavimo labai trūksta. To paties dialogo vienų su kitais, “ – pranešime cituojama Klaipėdos „Žemynos” gimnazijos pedagogė Brigita Mineikienė.

Ji tikina, jog užmegzti ryšiai tikrai nenutrūks.

„Projektai, kurie yra pagrįsti neformaliuoju ugdymu, yra ypač svarbūs. Mūsų atveju mokyklos buvo tarp-kultūrinės, tad ypač svarbu, kad mokiniai turi galimybę susitikti, pabendrauti, rasti būdų, kaip susikalbėti, kaip peržengti kalbos barjerą. Nes vieniems paprasčiau bendrauti lietuviškai, o kitiems – rusiškai. Džiugu, kad su tuo jie puikiai susitvarkė!” – dalinasi savo mintimis pedagogė.

Dešimtmetis Erikas Noreika iš M. Mažvydo progimnazijos neslepia savo entuziazmo: „Man labai patiko. Visi dirbome kaip komanda ir buvo labai smagu.  Man labiausiai patiko rungtis su kamuoliu. Jį nešti ir bėgioti. Taip gerai pasportavau, norėčiau, kad daugiau būtų tokių renginių. Mielai sutikčiau sudalyvauti dar ir dar kartą!“

Jaunasis lyderis,  vienas iš sporto festivalio organizatorių 14-metis Danilas Dežurnovas iš „Santaros“ progimnazijos taip pat atvirauja, jog tokio tipo projektas jį labai sudomino.

„Įgijau naujų gebėjimų: organizacinių, lyderystės, viešojo kalbėjimo, planavimo. Įgytas žinias tikrai galėsiu pritaikyti ir mokykloje, ir darbe. Pamokose taip pat galiu pritaikyti visas šias žinias, kai vyksta komandiniai darbai,“ – pasakojo Danilas ir pridūrė, jog labiausiai jam patiko finalinis sporto renginys, prie kurio organizavimo prisidėjo ir jis pats.

„Ši diena, pagrindinis festivalis, buvo ypatingiausia, nes tiek organizavome, tiek daug kalbėjomės, mokėmės ir ruošėmės, o šiandien visa tai galėjome įgyvendinti!“ – cituojamas Danilas.

Teigiama, kad projektas yra paremtas pasaulyje taikomomis metodikomis, todėl jame aiškiai įvardyta, kurie įgūdžiai yra svarbiausi, kurios bazinės žinios privalomos tiek jaunuoliams, tiek pedagogams.

„Be abejonės patobulėjau kaip pedagogė. Įgavau daug žinių, patobulinau ir turėtas – planavimą, organizacinius įgūdžius. Aš, kaip socialinė pedagogė, įgytas žinias galiu puikiai pritaikyti dirbdama su ugdytiniais. Mano nuomone, tokie projektai vaikams yra be galo svarbūs. Tai ne tik reikalinga, bet tikrai naudinga“ – sakė Brigita Mineikienė.

Dar laukia du projekto sporto festivaliai kovo 14 d. Palangoje ir kovo 16 d. Klaipėdoje.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”19470,19469,19468,19467,19466,19465,19464″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

„Meilės eliksyras“ keliauja per uostamiesčio mokyklas

Gruodžio 2 ir 3 dienomis Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras (KVMT) publikai pristatys dviejų veiksmų Gaetano Donizetti komiškos operos „Meilės eliksyras“ ...
2023-09-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Lietuvoje ukrainietė mato didesnes perspektyvas ir sūnui, ir sau

30-metė kūno rengybos (fitneso) instruktorė Anna Kločko iš Ukrainos Klaipėdoje gyvena ir dirba jau daugiau nei metus. Ji atvyko iš ...
2023-06-11
Skaityti daugiau

Mums rašo

Bendrystė sustiprina ryšius

Gegužės 26 dieną Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos bendruomenė kvietė visus – ir didelius, ir mažus – paminėti Kaimynų dieną. Renginys ...
2023-05-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This