Paminėjo 95 metų sukaktį

Regionas

Lyverių kaime Klaipėdos rajone gyvenanti Bronislava Semienienė 95-ojo gimtadienio proga, kaip ir prieš 5 metus, sulaukė sveikinimų ne tik iš artimiausių žmonių, bet ir iš Klaipėdos rajono savivaldybės atstovų.

Senolei svečius sutikti padėjo jos dukra Marytė, anūkė Lina bei kartu gyvenantis anūkas Romas.

Rajono savivaldybės nuotr.

95-erių metų senolė – energinga ir nuolat besišypsanti. Nors jau šiek tiek sunkiau prigirdi, tačiau ilgaamžė noriai bendrauja, atsakinėja į klausimus ir dalijasi išmintimi. Puikiai atrodanti ponia Bronislava skųstis nelinkusi ir mieliau pasakoja įsimintinus gyvenimo įvykius, linksmas istorijas iš savo gyvenimo. Pasakojimus apie mamą ir močiutę be sustojimo gali pasakot ir jos dukra bei anūkai. Akivaizdu, kad senolės pamokymai, gyvenimo išmintis giliai įsirėžė jos artimiausiems žmonėms, kurie negaili jai dėmesio ir meilės, sakoma rajono savivaldybės pranešime.

Iš 10 vaikų šeimos kilusi, Baltkalnėje gimusi Bronislava – vyriausias vaikas. Šiandien brolių ir seserų iš viso likę 5. Tris vaikus užauginusi, vieną jau palaidojusi, Bronislava džiaugiasi 8 anūkais ir 5 proanūkiais.

Anūkai Lina ir Romas vienas per kitą pasakoja, kokias žinias ir vertybes močiutė jiems įskiepijo, kokią įtaką jų gyvenimui ir pasaulėžiūrai padarė. Visus anūkus dievobaiminga močiutė išmokė poterių, paruošė pirmajai komunijai. Senolė visuomet vaikus mokino gaminti valgyti, leido prisidėti kepant desertus, juos puošti, tepti cukraus glajumi, o močiutės gaminami patiekalai – jau seniai tapę šeimos legenda.

Vertina anūkai ir močiutės gerą širdį, atjautą kitiems. Vieną kartą močiutė net vienų vestuvių svečius į savo namus parsivežusi, kuriose maistą tiekė, nes jaunieji nebeturėjo kur švęsti savosios šventės. Anūkai sutartinai tvirtina – geriausios vasaros, puikiausi prisiminimai tik pas močiutę, kuri jiems suteikė daug išminties, gyvenimiškų patarimų. Todėl ir šiandien senolė apsupta dėmesiu, anūkai padeda ne tik buityje, bet ir rūpinasi ilgaamžės sveikata.

Daug išgyvenusi senolė turi ką prisiminti. Vienas įsimintiniausių prisiminimų – degančios ir griūvančios Gargždų bažnyčios vaizdas, kurį ji stebėjo pasilipusi ant tvoros ir matė net iš Kvietinių. Daugybė prisiminimų sukaupusi, žmonių pažinusi moteris pasakoja, kad kartais net sunku naktimis užmigti: „Atsigulu ir turiu visus apgalvoti: visus artimus žmones, visą pasaulį. Kiek aš esu mačiusi, patyrusi, apėjusi…Tai, kol viską apmąstau, net kelias valandas gali miegas neimti“.

Ilgaamžė ne tik prisiminimais dalijasi, bet ir stebina puikiu humoro jausmu. Pavyzdžiui, paklausta, koks ilgaamžiškumo receptas, senolė juokdamasi atšauna: „Reikia gyventi. Gyvenk ir žvenk!“

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Svarbu, Veidai

Balandininkai vaikystės pomėgio nepamiršta ir brandžiame amžiuje

Ne kartą, vaikščiodama po Sąjūdžio parką ir stebėdama ant ryškia žalia spalva nudažytos balandinės stogo tupinčius ar danguje laigančius balandžius, ...
2021-11-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This