Universiteto planui – pirmas palaiminimas

Švietimas

Antradienį surengtame jungtiniame posėdyje miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos bei Kultūros, švietimo ir sporto komitetai pritarė Klaipėdos universiteto (KU) parengtam veiklos optimizavimo priemonių 2018–2019 metų plano projektui.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kartu buvo išsakytos mintys, kad Savivaldybė turėtų finansiškai prisidėti ir labiau, tačiau kol kas tokias galimybes riboja galiojantys įstatymai.

Sprendimo projektą pristačiusi Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė priminė, kad miestas jau yra numatęs prisidėti skiriant stipendijas. Šių metų biudžete numatoma skirti 25 tūkst. eurų, kitąmet – 100 tūkst.

KU studijų prorektorė Leta Dromantienė politikams aiškino, kad įstaigos tikslas yra ir verslo bei savivaldos įtakos universiteto valdyme didinimas.

„Vakarų Europoje aukštojo mokslo ekosistemos yra pasitvirtinusios, tad tokį modelį siūlome ir Klaipėdoje”, – sakė ji ir pabrėžė, kad Klaipėdos regiono plėtros taryba jau pritarė šiam planui.

Miesto Tarybos narys Vytautas Čepas savo ruožtu domėjosi, kodėl universitetas atsisako pedagogikos krypties.

„Buvo ir su viceministru daug kalbėta, kad pražiūrėta Seime tvirtinant universitetų kryptis, bet sako, kad nebėra galimybės kur įrašyti. Prirašiau raštų, kiek trūksta Vakarų Lietuvoje pedagogų. Juk būtent Klaipėdoje pirmiausia buvo įsteigtas pedagoginis institutas. Bet kaip priversi Seimą pripažinti klaidą? Jei nepavyks vieniems ruošti pedagogų, gal bendradarbiausime su kitais universitetais”, – sakė prorektorė.

Nina Puteikienė savo ruožtu stebėjosi, kad tarp universiteto prioritetų nemato nei humanitarinių, nei socialinių mokslų.

„Negi liks tik technologinis universitetas?” – teiravosi ji.

L. Dromantienė aiškino, kad universitetas turi išgryninti savo specializaciją, kad išliktų savarankiškas.

„Bet galime išsaugome tai, ko reikia regionui. Jei reikės humanitarinių ir socialinių studijų, jos ir bus. Tačiau naujausi studijų vertinimai nėra džiuginantys. Bet kokiu atveju universitetas negali būti vienos studijų krypties, turi būti mažiausiai trys ir visų pakopų”, – sakė KU atstovė.

Komitetai pritarė tokiam KU planui, tačiau galutinį žodį rytoj dar turės tarti visa miesto Taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This