Konfliktas Salantuose: mokytojas smurtavo prieš penktoką?

Regionas

Ne dažnai būna, kad dėl galimo pedagogų smurto prieš mokinius į policiją kreiptųsi patys ugdymo įstaigos vadovai, kaip pasielgė Salantų gimnazijos vadovybė.

Laikinai direktorės pareigas einanti Lina Vaitkuvienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog dėl netinkamo matematikos mokytojo elgesio pasiskundė penktos klasės mokinys. Jo teigimu, mokytojas jį, šiurkščiai suėmęs už rankų, pamokos metu išsitempė iš klasės, tą patvirtino ir kiti mokiniai. Kadangi įvykis fiksuotas dar sausio 30 d. , direktorės teigimu, koks buvęs paties smurto pobūdis, ji tiksliai nepamenanti, bet „vaikas sakė, kad mokytojas smurtavo”.

Salantų gimnazija, facebook nuotr.

„Kai mes su mokytoju pakalbėjome, mokytojas neprisipažino, sakė, kad jį mokiniai  šmeižia, mūsų pokalbis buvo toks bergždžias, tai dėl to mes ir kreipėmės (į policiją -aut. pst.), kad išsiaiškintų, bijome, kad dar didesni konfliktai nekilų”, – telefonu mums sakė L. Vaitkuvienė.

Direktorė pripažino, kad ir pats pasiskundęs vaikas yra konfliktiškas, tačiau kai iš tos pačios klasės dėl galimo minėto pedagogo netinkamo elgesio po to kreipėsi dar du vaikai, nuspręsta apie tai netylėti ir pranešti policijai.

Direktorės teigimu, matematikos mokytoju minėtas maždaug 55 metų pedagogas Salantų gimnazijoje dirba nuo 1998 metų, anksčiau jis dirbo Kalnalio mokykloje. Kaip specialistui direktorė teigė priekaištų jam neturinti, jis esąs gabus, protingas, tačiau „yra visokių problemų”.

Paprašyta patikslinti, kokios tai problemos, laikinai einanti direktorės pareigas L. Vaitkuvienė minėjo, jog jau anksčiau buvo nuskambėjusi istorija apie šio pedagogo konfliktą su vyresnių klasių mokiniais, „su teismais, advokatais”.

Mokyklos vadovė, matyt, turėjo galvoje iki Aukščiausiojo Teismo nukeliavusią  bylą, kurioje tuometinis  17-metis Salantų gimnazistas buvo kaltinamas prismaugęs matematikos mokytoją ir net grasinęs jį nužudyti. Tąsyk pedagogas bylą laimėjo.

„Mes neturime tikslo ar su tuo mokytoju susidoroti, ar ką nors, bet”…, – minties nebaigė gimnazijos vadovė, pridūrusi, jog šią savaitę iki penktadienio matematikos mokytojas atostogauja, bet nuo pareigų jis nėra nušalintas.

IŠ POLICIJOS SUVESTINĖS

Vasario 14 d. Klaipėdos apskr. VPK Kretingos r. PK gautas Kretingos r. gimnazijos pranešimas, kad sausio 30 d. Kretingos r., gimnazijoje, mokytojas, pamokos metu, galimai smurtavo prieš mokinį (g. 2006 m.). Vasario 20 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 3 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Su Žaklina po Lietuvą keliaujantis „Mokytojo" autorius lankysis Klaipėdoje

Vasario pabaigoje pasirodžiusi Karolio Klimo knyga „Mokytojas“ pirmą kartą pristatyta Vilniaus knygų mugėje, o šį vakarą, antradienį, 17.30 val., autorius ...
2023-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Nesusipratimas: nelanko treniruočių, bet už jas turi mokėti

Vaikas jau kurį laiką nelanko krepšinio treniruočių, tačiau už jas susimokėti mokykla vis tiek reikalauja, teigia mama. Tuo metu krepšinio ...
2022-05-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Susižalojo arenoje iš antro aukšto nukritęs vaikas

Šeštadienio vakarą, apie 19.30 val.,  į ligoninę iš Klaipėdos pristatytas ir dėl galvos sumušimo paguldytas stebėjimui 2017 m. gimęs berniukas. ...
2022-03-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This