Ateik po šimtmečio skėčiu

Fotoreportažai, Mums rašo

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ne paslaptis, jog šie metai mūsų valstybei labai ypatingi – juk ne dažnai pasitaiko proga paminėti valstybingumo atkūrimo šimtmetį. Nors oficialiai Lietuvos valstybingumo diena minima vasario 16-ąją, šiemet visi metai yra skirti šimtmečio renginiams. Klaipėdoje kaip ir kituose Lietuvos miestuose bei miesteliuose gausu renginių, akcijų ir iniciatyvų skirtų pagerbti Lietuvos paveldui, žmonėms bei valstybės istorijai. Vieną šimtmečio iniciatyvą galima pamatyti ir K. Donelaičio aikštėje.

Lietuvos trispalvę simbolizuojantys skėčiai kviečia miesto gyventojus bei miesto svečius naujai pažvelgti į gerai pažįstamą K. Donelaičio aikštę. KLAS „Skėčių alėja” – tai Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas” dovana miestui.

„Skėčių alėja” – Klaipėdos miesto centre, K. Donelaičio aikštėje, įrengta alėja tarp medžių. Virš galvos kabantys skėčiai ne tik suteikia ryškumo šiai gan niūriai vietai, bet ir simbolizuoja Lietuvos Respublikos vėliavą.

Pagrindinis projekto tikslas – paminėti Lietuvos  valstybės atkūrimo šimtmetį. Originaliai išnaudodami miesto erdves jaunuoliai siekia didinti miesto bendruomenės pilietinį aktyvumą bei supažindinti miesto gyventojus su KJOA „Apskritasis stalas” veikla bei Britų tarybos ir Politikos tyrimų ir analizės instituto įgyvendinama „Active Citizens” programa, kurios finansinės paramos dėka šią idėją pavyko paversti realybe.

„Galvodami apie artėjantį Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį nusprendėme, kad mūsų organizacija turėtų padovanoti miestui kažką neįprasto. Kadangi KLAS yra skėtinė organizacija, vienijanti kitas Klaipėdos miesto jaunimo ir su jaunimu dirbančias organizacijas, pagalvojome, jog Klaipėdoje reikėtų įrengti skėčių alėją. Siedami skėčių alėją su vasario 16-osios švente, pirkome geltonus, žalius bei raudonus skėčius ir kabinome juos kaip Lietuvos vėliavą. Pasirinkome K. Donelaičio aikštę, nes tai yra graži, tačiau miestiečių gan užmiršta vieta. Įrengdami skėčių alėją toje aikštėje, tikimės pritraukti daugiau miesto gyventojų į šią gražią vietą”, – apie skėčių alėją pasakojo idėjos iniciatorius, KLAS vicepirmininkas Edgaras Jefimovas.

Simboliškai „Skėčių alėjos” atidarymo renginys vyko vasario 16-ąją. „Skėčių alėją” atidarė bei sveikinimo žodį tarė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Britų tarybos Lietuvoje atstovė Eglė Mačiulytė ir Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas” pirmininkas Laurynas Gaidelis.

Tačiau renginio metu skambėjo ne tik sveikinimo žodžiai, bet ir eilėraščiai, dainos bei dainuojamoji poezija. Savo kūryba bei talentais dalinosi teatro režisierius Domininkas Malajavas, Klaipėdos valstybinės kolegijos studentė Brigita Razgaitytė, grupė „Poezijos medžiotojai”, Klaipėdos Jaunimo reikalų tarybos pirmininkė Agnė Zabrynaitė bei vietoje ekspromtu susikūrusi KLAS vaikinų grupė.

Renginio metu taip pat buvo surengta viktorina, kurios metu teisingai į klausimus atsakę asmenys buvo apdovanoti simbolinėmis dovanėlėmis, na o labiausiai sušalę dalyviai buvo vaišinami karšta arbata.

„Ši iniciatyva yra skirta ne tik vasario 16-ajai. Jei orai bus palankūs, skėčiai turėtų puošti šią aikštę iki kovo 11-osios. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi KLAS savanorių komanda, kuri ne tik praskaidrino renginio dalyvių nuotaiką, bet ir padovanojo miestui neeilinę dovaną”,- teigė L. Gaidelis.

Jaunuoliai subūrė miesto bendruomenę bei miesto svečius iš kitų Lietuvos miestų bei užsienio ir drauge paminėjo valstybės atkūrimo šimtmetį. KLAS savanoriai tikisi, kad ateityje pavyks įgyvendinti daugiau panašių iniciatyvų.

Agnė Mikniūtė

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”20018,20029,20028,20027,20026,20025,20023,20022,20021,20020,20019,20024″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This