Lietuvos rinktinė Klaipėdoje sutriuškino Kosovą

Sportas

Pirmadienio vakarą Klaipėdos „Švyturio” arenoje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė atrankoje į Pasaulio krepšinio čempionatą ir antrą kartą nukovė Kosovo nacionaline komanda, kurią pernai išvykoje įveikė 99:61. Dabar klaipėdiečių akivaizdoje lietuviai buvo stipresni rezultatu 106:50 (28:19; 20:8; 26:12; 32:11)

Martyno Vainoriaus nuotr.

Po pirmojo kėlinio Lietuvos rinktinė pirmavo rezultatu 28:19. Šią rungtynių atkarpą drąsiai galima pavadinti Eimanto Bendžiaus kėliniu, nes jis vienas pelenė net 20 taškų. Visus juos krepšininkas pelnė nepramesdamas nė vieno metimo – taiklūs buvo visi tritaškiai ir vienas dvitaškis. Likusius aštuonis įmetė Marius Grigonis (3), ir po du Laurynas Birutis bei Edagaras Zelionis.

Antrajame kėlinyje lietuviai dar labiau didinimo savo pranašumą ir ilsėtis į didžiąją pertrauką išėjo švieslentei degant skaičiams 48:27.

Trečiasis kėlinys baigėsi Lietuvos rinktinei dar labiau padidinus savo persvarą – iki 35 taškų (74:39).

Ketvirtasis kėlinys jau iš esmės buvo tik formalumas, kuriame lietuviai ne kartą smaginosi ir dėjimais į priešininkų krepšį, o Edgaras Želionis tapo 101-ojo taško autoriumi.

„Žaidėjams labai norėčiau padėkoti už profesionalumą šio „lango“ ir itin gerą darbą. Kalbant apie rungtynes, padarėme savo darbą. Bendžiaus buvo fantastinis pirmasis kėlinys, jis turi tą savybę, kad jei pajaučia žaidimą jo nesustabdysi. Kulboka ir Birutis labai nori išnaudoti savo šansą ir savo darbą atliko labai gerai, tačiau nepamirškime, kad šiandien žaidėme prieš Kosovą. Esu patenkintas visų žaidėjų darbu”, – po rungtynių sakė Lietuvos ekipos treneris Dainius Adomaitis.

Po šių rungtynių Lietuvos rinktinei pirmajame atrankos etape liks dvejos rungtynės išvykose – birželio 28 dieną su Lenkija ir liepos 1 dieną su Vengrija. Abi šias rinktines lietuviai jau įveikė žaisdami namie – 75:55 ir 80:75.

STATISTIKA

LIETUVA: E. Bendžius 22 tšk. (6/6 trit.), R. Giedraitis 18 tšk. (4/5 divt.), M. Grigonis ir A. Juškevičius po 11 tšk.

KOSOVAS: S. Jones 23 tšk. (9/11 baud.), E. Kastrati 8 tšk.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

Lietuvos rinktinė Klaipėdoje krito prieš Čekiją

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienio vakarą Klaipėdoje nesėkmingai užbaigė pirmąjį FIBA Pasaulio taurės atrankos etapą. Iki tol nepralaimėję ir vietą ...
2022-07-04
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ sužaidė lygiosiomis, bet to neužteko

Klaipėdos „Neptūnas“ baigė pasirodymą „Citadele-KMT“ kovose, kai antrosiose serijos rungtynėse šeštadienį sužaidė lygiosiomis su Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa, bet bendrame taškų ...
2022-01-15
Skaityti daugiau

Sportas

Dainiaus Adomaičio sugrįžimas į „Neptūną“ pažymėtas sunkia pergale

Po ketverių su puse metų pertraukos į Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiojo trenerio kėdę grįžęs Dainius Adomaitis startavo pergalingai. Uostamiesčio ekipa „Betsafe-LKL“ ...
2021-12-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This