Mokiniams – ir geltonieji autobusai, ir specialieji reisai

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybės moksleiviai į mokyklas vežami ne tik geltonaisiais autobusiukais, bet ir specialiaisiais reisais: iš viso rajono moksleivius vežioja 25 autobusai.

Rajono savivaldybė praneša, kad iš valstybės biudžeto lėšų nupirktus geltonuosius autobusus gavo Gargždų „Minijos“ progminazija, Ketvergių pagrindinė mokykla, Plikių Ievos Labutytės pagrindinė mokykla, Pašlūžmio mokykla-daugiafunkcis centras ir Dituvos pagrindinė mokykla.

Net po 2 geltonus mokyklinius autobusus valstybė skyrė Veviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijai, Endriejavo pagrindinei mokyklai, o Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijai teko net 3 tokie autobusai.

Iš Savivaldybės biudžeto lėšų po vieną geltonąjį autobusą nupirkta Kretingalės, Agluonėnų, Gargždų „Kranto“, Lapių, Dovilų, Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinėms mokykloms, Slengių daugiafunkciam centrui, Šiūparių mokyklai-daugiafunkciam centrui, Švietimo centrui. Vėžaičių pagrindinei mokyklai iš Savivaldybės biudžeto buvo nupirkti 2 autobusai. Papildomus 8 vietų autobusiukus turi Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazija bei Lapių pagrindinė mokykla.

Mokyklinio transporto rajone neturi tik trys bendrojo ugdymo mokyklos: Kvietinių ir Drevernos mokyklos-darželiai ir Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija.

„Klaipėdos rajone daug kaimiškų vietovių, iš kurių į mokyklas vyksta tiek jaunesnio, tiek vyresnio amžiaus moksleiviai. Turime jiems sudaryti sąlygas pasiekti mokyklą saugiai ir laiku. Todėl vaikus į mokyklas veža valstybės skirti geltonieji autobusai, taip pat Savivaldybės biudžeto lėšomis pirkti geltonieji autobusiukai bei specialūs reisai, kai kurie moksleiviai mokyklas pasiekia vietinio susisiekimo maršrutais. Šiais mokslo metais švietimo įstaigose naudojami 25 autobusai. Vieno autobuso kaina – apie 37 tūkst. eurų. Autobusų išlaikymui ir vairuotojų darbo užmokesčiui 2017 m. buvo išleista 318,3 eurų“, – pranešime cituojama rajono vicemerė Rūta Cirtautaitė.

Specialiaisiais maršrutais mokiniai vežami iš Šernų sodų į Ketvergių pagrindinę mokyklą, iš Kairių kaimo į Priekulės Ievos Simonaitytės gimnaziją. Į Gargždų mokyklas vaikai vežami iš Girininkų pro Vėžaičius, iš Dovilų, iš Šiūparių. Atskiras specialus reisas veža vaikus iš Dovilų į Gargždų „Kranto“ pagrindinę mokyklą. Iš Gargždų moksleiviai vežami į  Endriejavo, Lapių pagrindines mokyklas. Specialus reisas vyksta ir iš Trušelių pro Raidailius, Šimkus, Žiobrius į Plikių Ievos Labutytės pagrindinę mokykla, o iš Kalotės pro Aukštkiemius, Kalnuvėnus, Kopūstus, Stančius moksleiviai vyksta į Kretingalės pagrindinę mokyklą, taip pat vaikai mokyklas pasiekia ir važiuodami vietinio susitikimo maršrutais.

Savivaldybė kasmet mokinių pavėžėjimui skiria nemažai lėšų: už mokinių bilietus 2017 m. buvo išleista 287,2 tūkst. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Vietoje grąžinimo į darbą - solidi sąskaita (dar atnaujinta)

Pernai rugpjūtį iš Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorės pareigų atleistai Indrai Tamašauskienei pirmos instancijos teisme nepavyko įrodyti ...
2023-02-21
Skaityti daugiau

Švietimas

Atnaujintos Bendrojo ugdymo programos: kaip keisis vadovėliai?

Šiemet buvo patvirtintos atnaujintos Bendrojo ugdymo programos, o mokyklose jos bus pradėtos įgyvendinti nuo kitų metų rudens. Pagal šias programas jau ...
2022-12-06
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Priminė saugaus eismo taisykles

Kelių policijos duomenimis, šiemet iki rugsėjo pradžios visoje Klaipėdos apskrityje eismo įvykiuose jau žuvo 10 žmonių, tai yra keturiais mažiau ...
2021-09-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This