Pamario gatvė: vietoje 6000 medžių – 600 parkavimo vietų

Miestas

Antradienį Klaipėdos miesto savivaldybėje pasirašyta Pamario gatvės rekonstrukcijos darbų sutartis. 5,729 mln. eurų vertės darbus per dvejus metus atliks UAB „Lemminkainen Lietuva“.

Atliekant darbus ne tik bus paklota nauja asfalto danga 4 km atkarpoje nuo naujojo Melnragės turbo žiedo iki pat Klaipėdos rajono ribos, posūkių vietoje įrengta trečioji juosta, bet ir atsiras beveik 600 naujų automobilių stovėjimo vietų. Tam teks paaukoti arti 6 000 medžių arba 1,73 ha miško.

Sutartį pasirašė Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas (kairėje) ir „Lemminkainen Lietuva“ generalinis direktorius Jonas Davidavičius. Martyno Vainoriaus nuotr.

Darbus numatoma pradėti jau šį pavasarį. Jie bus vykdomi trimis etapais. Žadama vienu metu tvarkyti tik vieną tam tikros kelio atkarpos juostą ir eismą reguliuoti šviesoforais. Pasak „Lemminkainen Lietuva“ generalinio direktoriaus Jono Davidavičiaus, eismas gali būti uždaromas tik išskirtiniais atvejais ir tik labai trumpam.

Taip pat numatoma atnaujinti lygiagrečiai gatvei nutiestą pėsčiųjų ir dviračių taką, gatvės apšvietimą, suoliukus ir autobusų stotelių paviljonus, sutvarkyti paskutinė miesto ribose esančią automobilių stovėjimo aikštelę.

„Iki šiol Pamario gatve einantis kelias buvo labai siauras, jame nuolat susidarydavo spūstys, o dabartinė būklė nebeatitiko šiuolaikinių kelių standartų, transporto srautų ir jais vykstančių žmonių poreikių. Kelyje buvo gausu skersinių ir išilginių įtrūkimų, provėžų, duobių, jo dangos kraštai ir kelkraščiai yra nutrupėję, o pati kelio danga taisyta pavieniais asfaltbetonio lopais“, – teigia sutartį pasirašęs Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Pasak jo, buvo planuota, kad rekonstrukcija atsies brangiau nei „Lemminkainen Lietuva“ pasiūlymas 5,729 mln eurų (juos skirs ir Savivaldybė, ir Uosto bei Kelių direkcijos).

Savivaldybės administracijos pateikiamais duomenimis, konkurse iš viso dalyvavo 4 įmonės. AB „Eurovia Lietuva“ veikdama jungtinėje veikloje su UAB „Šilutės automobilių keliai“ siūlė darbus atlikti už  6,428 mln. Eur, UAB „Žemaitijos keliai“ – už 6,986 mln. Eur, o AB „Kauno tiltai“ pageidavo 8,154 mln. Eur

3 Comments

  1. Marija

    Toki sprendima-kirsti gyvus medzius ir dar toki kieki – vardan atomobiliu stovejimo aiksteliu reikia gerai apgalvoti. Spustys siame ruoze dazniausiai buna giedrom vasaros dienom. Kitu metu laiku – jokiu spusciu. Pakanka esamu stovejimo aiksteliu. Verciau suaktyvinti viesaji transporta vasaros metu,dviraciu nuomos punktu daugiau irengti ir problema issispres. Iskirtus medzius, zala gamtai bus padaryta nedovanotina. Vietoj gryno oro – automobiliu ismetamos dujos uznuodys pajuri. Neskubekit, miesto valdininkai tokius sprendimus vykdyti! Klaipedos pamario miskai – ne jusu nuosavybe ! Tarkites su visuomene.

    Reply
  2. daina

    man taip pat labai keista. Visame normaliame pasaulyje stengiamasi apsieiti be automobilių, ypač ten, kur puikiai sutvarkytas viešasis transportas, tik Klaipėdoje visai kitos tendencijos. Nors…nesistebiu. Nes seniai pastebėjau, jog ši valdžia remia budulius. Šiai Klaipėdos valdžiai tinka ir triukšmas, ir užterštumas, o emocinis intelektas jiems – svetimas žodis.

    Reply
  3. K.

    Ar buvo atlikta viešojo transporto vystymo studija kuri leido apsispręsti, jog šitokia medžių auka – pagrįsta? Ar tai labai toliaregis sprendimas, kai pasaulis atsisako benzu varomų automobilių ir ieško tvarių scenarijų? Šie medžiai – tai milžiniška ir beprasmiška auka. Kitų miestų gyventojai važiuoja pas jus PAILSĖTI NUO AUTOMOBILIZACIJOS. Mes galime naudotis autobusais, o tie kas pasirinko gyventi prie pat jūros – turi taikytis su jautrios gamtos apsaugos sąlygomis, o ne teršti gamtą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This