Piteris Penas, skirtas jaunimui

Kultūra

Kovo 7 dieną Klaipėdos koncertų salėje šokio teatras „PADI DAPI Fish“ pristatys premjerą vaikams ir jaunimui „Mano Piteris Penas“.

Anot kūrėjų, tai – vizualus ir muzikalus šokio spektaklis, kurį papildys keturių klasikinių violončelių gyvas skambesys kartu su elektronine muzika. Žadama, kad vaizdo projekcijos ir šiuolaikiškos, minimalistinės dekoracijos scenoje nukels spektaklio „Mano Piteris Penas“ žiūrovą į savitą ir netikėtumų pilną Niekados šalį.

„Mano Piteris Penas“ skirtas jaunimui (12+). Kūrėjai tikisi, kad jaunuosius žiūrovus ne tik sudomins šiuolaikiškai interpretuota Piterio Peno nenoro suaugti tema, bet ir netikėtomis improvizacijomis suskambėsiantis Klaipėdos violončelių kvartetas, kuriam vadovauja Mindaugas Bačkus.

Muziką spektakliui sukūrė vienas žymiausių šiuolaikinių vokiečių kompozitorių– Svenas Helbigas, kuriantis muziką tokioms grupėms kaip „Pet Shop Boys” ar „Rammstein”. Tai – pirmasis kompozitoriaus kūrinys, sukurtas specialiai Lietuvos šiuolaikinio šokio projektui.

Šokio spektaklis pasakos apie XXI amžiaus Piterio Peno draugystės istoriją – dviejų jaunuolių kelionę suaugusiųjų pasaulio link. Tarpusavio santykių peripetijos, ypač aktualios paauglystėje, pasakojamos šokio kalba. Tai jauno žmogaus bandymai ir (ne)noras suaugti, vidinės brandos paieškos. Ar tai nutinka išsikovojus vietą tarp išrinktųjų, ar tuomet, kai sugebi besąlygiškai priimti kitą kitokį ir patį save?

Kūrinio choreografė ir režisierė Agnija Šeiko teigia, jog remtasi ne visiems puikiai pažįstamos knygos siužetu, o atsigręžiama į jaunimą, vadinamąją Piterio Peno kartą, brandos suvokimą.

„Mes jokiu būdu neraginame jaunimui greičiau subręsti ir pereiti į suaugusiųjų pasaulį. Mes tiesiog kviečiame juos į pokalbį. Na, o Piterio Peno istorija tiesiog padėjo sukurti visiems puikiai pažįstamą atmosferą, nuorodas ir įvaizdžius“, – teigė A. Šeiko.

Choreografė įsitikinusi, kad jaunimas lengvai atpažins ir perskaitys judesio kalbą, kuria su žiūrovais kalbėsis profesionalūs šokėjai ir pirmąsyk kartu su šokio teatro trupe pasirodysiantis Julius Jurevičius, turintis Dauno sindromą. Spektaklio kūrėjams svarbu ne tik pakviesti žiūrovą pamatyti įdomų bei įtraukiantį meninį projektą, bet ir įgyvendinti įvairovės teatre bei socialinės atskirties mažinimo idėjas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This