„Švyturys B-House“ patikėtas jauniems, bet patyrusiems

Verslas

Populiariame Klaipėdos bare „Kaštonas“ šeimininkavę Martyna Feser ir Raimondas Baublys priėmė „Švyturys B-House“ iššūkį – komanda vadovaus gastrobarui rekonstruotoje „Švyturys Brewery“ alaus darykloje senamiestyje.

Erdvios patalpos uostamiesčio senamiestyje, ką tik subrandinto gėrimo atsargos iš už sienos esančios daryklos, išskirtinis ir šiuolaikiškas interjeras, scena gyviems muzikantų pasirodymams, švieži meniu ingredientai ir talentingas virtuvės šefas – tik dalis projekto kozirių.

Kaip jaučiatės priėmę šį iššūkį ir pradėdami „iš naujo“? Ar turėjote lemtingų ir praversiančių pamokų?

Raimondas: Tai kažkas visai naujo Klaipėdoje – ambicingas projektas, prie kurio prisidėję ir JAV craft‘inio alaus krikštatėviai „The Brooklyn Brewery“. Tai naujas puslapis ir išbandymas mūsų karjeroje, o kuo daugiau gilinamės į patį alaus gėrimą, tuo jis atrodo įdomesnis, turintis daugiau kultūros ir istorijos, nei įsivaizdavome. Būtų sunku be turimos patirties, bet „Kaštonas“ giliai įsirėžė mūsų smegenyse. Išmokome ir gyvenimiškų pamokų, ką daryti ir ko ne, kaip efektyviai reaguoti į problemas, todėl jaučiamės pasiruošę ir labai laukiame kūrybinio darbo kartu su projekto komanda.

Kokių savybių reikia vadovams, ar esate griežti? Kokia turi būti komanda?

R: Tai sunkus, daug jėgų ir asmeninio laiko reikalaujantis darbas. Reikia kruopštumo, darbštumo, pasiaukojimo ir greitos reakcijos. Bet kai visi laikosi tam tikrų taisyklių, griežtam būti netenka.

Martyna: Reikia būti komandos dalimi, kad komanda noriai įsitrauktų ir būtų kaip kumštis, matytų prasmę ir nebijotų atvirumo. Laimingas kolektyvas – svarbiausia grandis. Jis turi būti kaip kapitono Jameso Cooko laivas, ieškantis naujų žemių: jo įguloje yra ir narsių užkariautojų, ir mokslininkų tyrinėtojų, ir gelbėtojų patarėjų. Esmė – kontrastingos asmenybės. Teisingas požiūris svarbiau nei patirtis.

Ar turėjote gyvenime karjeros vingių?

R: Išbandžiau ne vieną profesiją – vadybininko, konsultanto, mokytojo, ūkininko, animatoriaus ir t.t. Ne kartą teko ir užsienyje padirbėti. Visos profesijos davė naudingos patirties, kurią galiu pritaikyti dabartinėje ir labai mylimoje srityje.

M: Vienas įdomesnių užsiėmimų – kartu Egipte dirbome animatoriais. Didžiuliame viešbutyje linksminome žmones: aš paplūdimyje mokiau pilvo šokių, jogos, ruošėm įvairius pasirodymus. Raimis net vaidino Kalėdų senelį ant kupranugario 35 laipsnių karštyje, o aš buvau snieguolė. Veiklų mūsų gyvenime buvo daug, jos visos įgauna atitinkamą vaidmenį, sudaro pamatinį atspirties tašką – manau, kad niekas nevyksta be reikalo.

Kuo unikali „Švyturys B-House“ koncepcija, kuo ji išskirtinė?

R: Tai senosios tradicijos, atgijusios naujame apvalkale – pavadinčiau tai „Kaštono“ evoliucija. Tai bus sociali bendruomenės susibūrimų, įvairių renginių vieta, kuriai jau ruošiame ilgą muzikantų, lipsiančių ant naujosios scenos, sąrašą. Tikimės, kad „Švyturys B-House“ taps ir regiono kultūriniu švyturiu, o mes praplėsime savo klaipėdiečių draugų ratą, į kuriuos kreipsimės vardais ir žinosime jų mėgstamiausius užkandžius. Mano nuomone, tai ir bus pagrindinė traukos jėga.

M: Man tai nuostabus naujas pastatas ir, ko gero, stilingiausias interjeras Vakarų Lietuvoje – didžiuliai arkiniai langai, dominuojančios aukštos lubos, šiuolaikinis industrinis stilius. Čia įvyks alaus kultūros inovacijų bei tradicijų puoselėjimo sprogimas. Holistinė perspektyva paremta dėmesiu detalėms, o koncepcijos išpildymui paruošta ne viena staigmena. Būsime lankstūs ir įdomūs, pasaulines tendencijas perteiksime Klaipėdietišku stiliumi. Įvairias maisto kultūras derinsime su alumi, kviesime kulinarus ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio, eksperimentuosime savo maisto rūkykloje. Žmonių laisvalaikis – didžiulė atsakomybė, bet ir idėjų netrūksta.

Kokią ateitį prognozuojate projektui?

R: Negalėtume įsivaizduoti niekaip kitaip, nei kaip tikrą BOMBĄ! Tikiuosi, kad baras greitai įgaus savo charakterį, kuris patiks žmonėms, ir tikrai taps populiariu traukos centru Klaipėdoje.

M: Aš už gyvenimą „iš visos širdies“ ir jei kažko imuosi savo noru, tai pilnai tuo tikiu.  „Švyturys B-House“ tikrai sudrebins Klaipėdą!

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„Švyturys Bhouse“ dizaino apdovanojimuose pelnė antrą vietą

Sidabrą nacionaliniuose dizaino apdovanojimuose šiemet iškovojusio Klaipėdoje veikiančio gastrobaro „Švyturys Bhouse“ įkūrėja Martyna Feser sako, kad interjeras smarkiai formuoja visą ...
2019-10-07
Skaityti daugiau

Verslas

Oficialiai atidaroma alaus darykla

Birželio pabaigoje išankstinį naujos alaus daryklos „Švyturys Brewery“ atidarymą surengusi bendrovė „Švyturys-Utenos alus” paskelbė apie tai, kad šis objektas oficialiai ...
2018-09-06
Skaityti daugiau

Verslas

Alaus darykla duris atvers liepą

Pranešama, kad rekonstruojama „Švyturys Brewery“ alaus darykla liepos pradžioje atvers duris miesto gyventojams ir svečiams. Darykloje nuolat bus rengiamos ekskursijos ...
2018-06-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This