Užbaigė didžiausią SGD tiekimo sausuma sandorį

Verslas

Bendrovė LITGAS pranešė, kad didžiausias iki šiol suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) tiekimo sausuma sandoris įgyvendintas sėkmingai. Nuo gruodžio vidurio iki vasario 27 dienos „Lietuvos energijos“ įmonių grupei priklausančios LITGAS ir „Lietuvos dujų tiekimas“ pirkėjams patiekė apie 4000 kub. metrų SGD.

Tai atitinka maždaug 2,3 mln. kub. metrų išdujintoje formoje arba apie 27 GWh skaičiuojant energetine išraiška. Tiek gamtinių dujų šildymui ir karštam vandeniui paruošti per metus suvartoja maždaug 1700 būstų.

Šias dujas iš „Klaipėdos naftos“ valdomos SGD paskirstymo stoties į Druskininkus, Lenkiją ir Estiją išvežė beveik 100 specialių autodujovežių.

„Sėkmingai įgyvendintas tokios apimties sandoris mums yra didelis pasiekimas, nes tai yra nauja mūsų grupei tiekimo veikla, kurioje itin svarbu suderinti logistikos grandinę. Tai LITGAS ir „Lietuvos dujų tiekimas“ sugebėjo įgyvendinti, patiekdamos pirkėjams SGD už konkurencingiausias kainas“, – pranešime spaudai cituojamas „Lietuvos energijos“ gamybos ir paslaugų direktorius, LITGAS ir „Lietuvos dujų tiekimo“ valdybų pirmininkas Dominykas Tučkus.

Akcentuojama, kad akumuliuodamos keleto mažesniųjų pirkėjų poreikius, bendrovės galėjo pasiūlyti SGD kur kas palankesnėmis kainomis ir sąlygomis negu šie pirkėjai galėtų gauti SGD pirkdami atskirai.

„Žvelgiant plačiau, mes vos per trejus metus sugebėjome išbandyti ir komercinėje veikloje panaudoti beveik visas Klaipėdos SGD terminalo galimybes. Kitose šalyse tai užtrunka gerokai ilgiau“, – teigia D. Tučkus.

Pernai „Lietuvos dujų tiekimas“ ir LITGAS kartu įgyvendino ir 6 mažos apimties SGD perkrovos iš „Independence“ saugyklos į nedidelius laivus-dujovežius sandorius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Siekiama, kad „Independence“ dirbtų daugiau Lietuvos jūrininkų

Seimo Jūrinių reikalų komisija ketvirtadienį vykusiame posėdyje domėjosi, kokios šiuo metu yra sudarytos ir jūriniame sektoriuje veikiančios vykdomosios valdžios komisijos. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Verslas

Oficialiai nebeliko „Klaipėdos naftos“

Nuo trečiadienio valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ tęsia veiklą nauju juridiniu pavadinimu – AB „KN Energies“. Pavadinimo keitimas esą yra ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This