Pavasario dar nematyti

Orai

Kalendorinio pavasario išvakarėse Jūrinių prognozių grupės budinti sinoptikė Giedrė Andruškienė, „Atviros Klaipėdos” paklausta, kada ateis pavasaris, atsakė: „Pavasario dar nesimato”.

Žiema iš pajūrio dar nesitrauks, Palmiros Mart nuotr.

Pasak sinoptikės, artimiausias dvi paras orai ir toliau išliks žiemiškai šalti ir vėjuoti, o pamažu oras ims keistis tik nuo savaitgalio, kai arktinis šaltis pradės palengva trauktis iš Lietuvos ir pajūrio.

Ketvirtadienį ir toliau vyraus nemalonus šiaurės rytų, rytų krypčių vėjas, kuris naktį gali sustiprėti iki 14 m/s. Temperatūra naktį nukris iki minus 17 laipsnių, dieną laikysis 9-11 laipsnių šaltis. Dieną gali ir nežymiai pasnigti.

Pasnigti gali ir penktadienio naktį, oro temperatūra jau bus šiek tiek aukštesnė, „tik” iki minus 12-os, o dieną  – apie 5-7 laipsnius šalčio.

Panašūs orai numatomi ir šeštadienį, pūs tas pats rytų, šiaurės rytų krypčių vėjas, kuris dieną dar gali ir sustiprėti iki 15 m/s. Kritulių nenumatoma, tik dieną temperatūra gali dar vienu kitu laipsniu šoktelti aukščiau.

Sekmadienį irgi orai bus panašūs, o termometro stulpelis, pasak sinoptikės, aukštyn kasdien kils palengva – vos po vieną kitą laipsnį.

Tačiau kitos savaitės pradžioje, pirmadienį, jau ir nakties temperatūra nenukris žemiau minus 10 laipsnių padalos, keisis vėjo krytis, jis jau pūs iš pietryčių ir bus silpnas.  Dieną temperatūra jau priartės prie nulio – numatoma tik apie 0-2 laipsnius šalčio.

„Tačiau tai dar tikrai ne pavasaris”, – nieko paguodžiančio pažadėti negalėjo sinoptikė, žvelgdama į ateinančios savaitės pradžios orų žemėlapį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Lietus liausis, numatomas gražus savaitgalis

Visą trečiadienį pajūry pliaupęs lietus ketvirtadienį dar vietomis pakrapnos, tačiau nuo penktadienio jau turėtų liautis, o savaitgalis žada būti gražus, ...
2019-11-13
Skaityti daugiau

Orai

Sniegą keis šlapdriba, keliai bus slidūs

Pirmadienį Vakarų Lietuvoje iškritęs sniegas dar turėtų išsilaikyti keletą artimiausių dienų ir jo paklotas, tikėtina, turėtų padidėti, tačiau artėjant savaitgaliui ...
2019-01-07
Skaityti daugiau

Orai

Klaipėdoje siaučia audra, nedirba perkėla ir uostas

Antradienį pajūryje sustiprėjęs vėjas dar labiau įsisiautėjo trečiadienio naktį, o dieną lietų gali pakeisti ir šlabdriba. Pasak antradienį kalbintos Jūrinių ...
2018-10-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This