Apdovanoti vaizdo filmukus kūrę moksleiviai

Švietimas

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pirmą pavasario dieną pasveikino ir apdovanojo konkurso „Apsižvalgyk, ar matai grėsmes – 2018!“ nugalėtojus.

Jį 7–8 klasių mokiniams uostamiesčio savivaldybė organizuoja ne pirmus metus. Dalyvaujančios ugdymo įstaigos suburia penkių jaunuolių komandą, kuri turi sukurti vaizdo filmuką civilinės saugos tema.

Šių metų nugalėtojais tapo Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos komanda – Toma Breivytė, Aistė Narvilaitė, Dovydas Stancelis, Julius Vyšniauskas, Reinartas Pašilis bei jiems padėjęs mokytojas Audrius Česnelis.

Antrąją vietą užėmė Klaipėdos „Saulėtekio“ progimnazijos mokiniai – Nerija Baltutytė, Ernesta Griciūtė, Vilius Stonkus, Hermanas Klova, Dainius Žemgulis ir jų mokytojos Giedra Misevičienė bei Nijolė Žukienė.

Anot mokinių, buvo įdomu ne tik galvoti su kokiomis pagrindinėmis grėsmėmis susiduria šių dienų jaunimas, bet ir montuoti vaizdo filmukus. Juolab kad nuo šių metų konkurse užsiregistravusias komandas organizatoriai kvietė susipažinti su vaizdo menui gyvenimą paskyrusiais žmonėmis.

Pirmasis  pažvelgti į savo darbo užkulisius jaunuolius pakvietė vienu geriausiu vaizdo montuotoju laikomas klaipėdietis Arūnas Eimulis.

Planuojama, kad kitais metais su konkurso dalyviais bendraus žinomas ir tarptautinį pripažinimą pelnęs šiuolaikinio kino lietuvių režisierius.

Komandų sukurtus vaizdo įrašus vertina Savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta komisija.  Nugalėjusių komandų darbai netrukus bus paskelbti Klaipėdos savivaldybės „Youtube“ paskyroje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Mums rašo

Moksleiviai originaliai paminėjo inžinerijos savaitę

Kovo mėnesį tradiciškai Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje yra organizuojama inžinerijos savaitė, kurią vainikuoja išvykų ir edukacijų diena.  1-8 klasių mokiniai ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Universiteto ligoninės ūkiu rūpinsis liberalas?

„Atviros Klaipėdos“ duomenimis, sausio pabaigoje paskelbtą konkursą Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai ir plėtrai pareigoms užimti laimėjo ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This