Ateities mokykla – jau ir Klaipėdoje?

Svarbu, Švietimas

Būrys dėdžių ir tetų, mokyklas baigę prieš daugelį metų, ketvirtadienį vėl trumpam sėdo į mokyklos suolą, bet tik tam, kad įsitikintų, jog jų vaikai ir anūkai jau mokosi (ir dar mokysis) visai kitaip, nei jie patys.

Klaipėdos savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai išvažiuojamąjį posėdį surengė, aplankydami tris uostamiesčio progimnazijas, kuriose veikia išmaniosios klasės. Kartu naujus ugdymo procesus stebėjo ir būrelis Švietimo skyriaus darbuotojų su vedėja Laima Prižgintiene priešaky.

„Smeltės” progimnazijos matematikos mokytoja demonstruoja interaktyviosios lentos galimybes, Palmiros Mart nuotr.

Su robotikos pagrindais miesto politikai ir valstybės tarnautojai susipažino Martyno Mažvydo progimnazijoje, kur inžinerinio ugdymo programa taikoma nuo pirmos klasės. Čia robotikos klasėje mokslus su malonumu kremta 1-2 ir 5-6 klasių mokiniai.

„Gedminų“ progimnazija, bendradarbiaudama su verslu, įsidiegė pažangią ir šiuo metu visame pasaulyje populiarią MozaBook mokymo programinę įrangą, kurios pagrindą sudaro interaktyvioji (išmanioji) lenta.

Su tokios lentos galimybėmis išvažiuojamojo posėdžio dalyviai buvo išsamiai supažindinti ir „Smeltės“ progimnazijoje. Čia užduotis moksleiviams interaktyviojoje lentoje suprogramavo patys mokytojai.

„Smeltės” išmaniojoje klasėje mokoma fizikos, matematikos ir gamtos mokslų. Be to, vieną kartą per savaitę išmaniąją pamoką turi ir pirmokai, kurie, auklėtojos teigimu, dar prieš aštuonias rikiuojasi prie klasės durų, nekantraudami kibti į mokslus. Tėveliai gi sako negalį pirmokėlių atplėšti nuo namų darbų, kai jie juos atlieka, prisijungę prie išmaniosios klasės programos.

Kad šiuolaikiniai vaikai kitaip priima informaciją ir jų ugdymas sunkiai įsivaizduojamas be išmaniųjų technologijų, pripažino visi minėtų progimnazijų pedagogai. Jų teigimu, išmaniosiose klasėse, kitaip ne įprastose, moksleiviai patys veržiasi atsakinėti prie lentos, o jų padarytos klaidos esą geriau įsimena, kai jas akivaizdžiai „parodo” interaktyvioji lenta, o ne mokytojas.

Išmaniosiose klasėse moksleiviai patys veržiasi atsakinėti prie lentos, o jų padarytos klaidos esą geriau įsimena, kai jas akivaizdžiai „parodo” interaktyvioji lenta, o ne mokytojas. Palmiros Mart nuotr.

Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkas Arvydas Cesiulis posėdžio pabaigoje teigė likęs sužavėtas sumaniu moderniųjų technologijų pritaikymu moksleivių ugdymo procese. „Mūsų laikais nieko panašaus net įsivaizduoti negalėjome“, – apibendrino komiteto pirmininkas.

 

1 Comment

  1. pranas

    Neblogai!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This