Sumokėjom už nepriklausomą turinį, o mums žada cenzūruotą versiją

Mums rašo

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje seniūnaičiams pristatant „Mėlynojo proveržio” strategiją vienas klausytojų pastebėjo svarbų aspektą – konsultacinė bendrovė „Ernst & Young Baltic” nesenai pristatė visiems strategijos gairių kūrimo dalyviams* parengtą veiksmų planą, kuriame, kaip paminėjo Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros direktorius Simas Simanauskas, yra pateiktos net 132 priemonės numatytiems strategijoje tikslams pasiekti. Bet kodėl visuomenei nėra pasiekiamas šis priemonių plano turinys?

Juk bendrovei „Ernst & Young Baltic” savivalda iš miestiečių lėšų skyrė visą už šį darbą numatytą biudžete 195 000 EUR** sumą. Kaip patikino prieš kelias dienas kitai interesantų grupei analogišką „Mėlynojo proveržio” pristatymą dariusi uostui atstovavusi Klaipėdos uosto Ekonomikos ir strateginio planavimo skyrius viršininkė Audinga Jokūbauskienė, visi kiti strategijos kūrime dalyvavusių grupių atstovai šį darbą vykdė bendruomeniniais pagrindais, t.y. nemokamai.

Taigi, jei miestiečiai sumokėjo bendrovei „Ernst & Young Baltic” pinigus už atliktą strategijos bei priemonių plano parengimą, kodėl miestiečiai negali susipažinti su rezultatu iki tol, kol tą rezultatą „suvirškins” pagal savo poreikius stambiojo verslo ir savivaldos atstovai? Mes turime teisę susipažinti su nepriklausomos audito bendrovės pateikta veiksmų plano versija, kad galėtume ją palyginti su šių metų balandžio mėnesį planuojama visuomenei pristatyti jau koreguota. Mes privalome susipažinti „Ernst & Young Baltic” priemonių planu, kad galėtume pateikti info@klaipeda.lt savo siūlymus. Turime juk mes kažkaip pateisinti šio pristatymo pradžioje nuskambėjusį pranešėjų pastebėjimą, kad šio „Mėlynojo proveržio” strategijos kūrime dalyvavo ir miestiečiai.

Kreipiausi į Klaipėdos miesto seniūnaičius, kad pateiktų oficialų prašymą savivaldybės administracijai dėl „Ernst & Young Baltic” nekoreguotos priemonių plano versijos pristatymo www.klaipeda.lt

Neabejoju, kad nekoreguotas planas bus pristatytas ir skatinu visus klaipėdiečius, susipažinusius su juo, spėti pateikti savo siūlymus info@klaipeda.lt iki 2018 balandžio mėnesio, kada mums bus pateikta koreguota versija.

Ir dar. Neužmirškite palyginti abi versijas. Gali būti įdomu 🙂

Jei savivaldybės administracijai kiltų abejonių dėl šio prašymo įvykdymo, noriu priminti, kad 2018 metų savivaldos biudžete numatyti 156 tūkst. EUR panašios informacijos viešinimui***.

* VšĮ Klaipėdos universitetas, UAB Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovė, Klaipėdos pramonininkų asociacija, Klaipėdos pramonės, prekybos ir amatų rūmai, Klaipėdos miesto savivaldybė.

** iš Klaipėdos miesto savivaldybės 2018-2020 m. strateginio veiklos plano SMULKIOJO IR VIDUTINIO VERSLO PLĖTROS PROGRAMOS (NR. 04): Klaipėdos ekonominės plėtros strategijos parengimas – 150 000 EUR 2017 metais, dar 45 000 numatyta 2018 metų biudžete.

*** iš Klaipėdos miesto savivaldybės 2018-2020m. strateginio veiklos plano VALDYMO PROGRAMOS (NR. 03): Viešųjų ryšių plėtojimas (gyventojų apklausos, nuomonių tyrimai, informacijos sklaida žiniasklaidos priemonėse, savivaldybės skelbimų publikavimas, rinkodaros ir reprezentacinių priemonių vykdymas ir kt.) – 156 600 EUR.

Renaldas Kulikauskas, Senamiesčio (Muzikos centro seniūnaitijos) seniūnaitis

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dviratininkų nesudomino atnaujinamo dviračių tako pristatymas

„Atvira Klaipėda” ne kartą rašė apie Klaipėdos miesto savivaldybės planus sutvarkyti ties Herkaus Manto gatvėje esančiu viaduku vedantį nesaugų dviračių ...
2023-11-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This