Vaikų teisės: naujieji darbuotojai jau budi visą parą

Miestas

Kol viešojoje erdvėje piktinamasi stringančia vadinamąja Mato reforma, Klaipėdos vaikų teisių apsaugos skyriaus specialistai nesireklamuodami pagal naujus principus dirba jau nuo praėjusių metų lapkričio mėnesio, nelaukdami išganingosios liepos 1-osios.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Policijai paskelbus, kad ketvirtadienio vakare apie 21 val. savo namuose Žardininkų g. 35 metų vyras smurtavo prieš neblaivią (1,86 prom.) 30-metę sugyventinę ir 2016 metais gimusį jos mažametį vaiką, kuris išvežtas į ligoninę, ši informacija iškart buvo perduota ir naujojo Vaikų teisių apsaugos skyriaus padalinio atstovams – nepilnamečių reikalų inspektoriams, budėjusiems naktį.

Kaip „Atvirą Klaipėdą” informavo skyriaus vedėja Gražina Aurylienė, iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos gavus finansavimą, skyriuje lapkričio mėnesį buvo įsteigti 6 nauji darbuotojų etatai, skirti stiprinti tarpinstitucinį bendradarbiavimą, operatyviai koordinuoti veiksmus, vos tik sužinojus apie bet kokią prievartą prieš vaiką.

„Dabar iš policijos gauname informaciją iškart, vos tik atsitikus nelaimei, nepilnamečių reikalų inspektoriai kartu vyksta į namus pasižiūrėti buities, gyvenimo sąlygų, kuriose auga vaikas, kad specialistas galėtų atlikti tolimesnį tyrimą. Reikalui esant, inspektoriai dalyvauja net ir kratose bei atlieka visus kitus skyriaus vedėjo pavedimus, be darbo jie nebūna”,  – skyriaus iniciatyva pradėtos ir įgyvendinamos reformos užkulisius atskleidė G. Aurylienė.

Jos teigimu, naujieji darbuotojai budi visą parą, švenčių ir laisvadienių dienomis, užtat ir informaciją apie minimą šio ketvirtadienio įvykį vedėja iš inspektorių gautu tarnybiniu pranešimu sužinojo dar prieš ateidama į darbą, prieš 8 val. ryto. „Jei dirbtume, kaip ir seniau, policijos pranešimas būtų atėjęs gerokai vėliau, jo iki šiol (9.20 val. – aut. pst.) dar neturiu”, – komentavo vaikų teisių specialistė.

Pasak G. Aurylienės, minėta šeima, kurioje ketvirtadienį nukentėjo vaikas, į vaikų teisių specialistų akiratį patekusi iki šiol nebuvo, šiuo metu „merginos dirba ligoninėje su mama”, o pagal paskutinę turimą informaciją vaiką medikai iš ligoninės esą lyg ir ketina jau išleisti namo. Vėliau su inspektorių pateikta ir surinkta informacija skyriaus specialistai dirbs pagal jau įprastą tokiais atvejais tvarką.

Kartu Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja akcentavo, jog naujųjų inspektorių funkcijos skirtos tik vidinio ir tarpinstitucinio darbo operatyvesniam gerinimui, veiksmų ir komunikacijos koordinavimui – jie į fizinių asmenų skambučius neatsakinėja.

Policija savo ruožtu praneša, kad dėl minėto įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nežymaus  sveikatos sutrikdymo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Prieš vaikus smurtaujama vis rečiau

Vaiko teisių gynėjai praėjusiais metais aplankė kas dvidešimtą vaiką Lietuvoje, vienas vaikais iš 200 patyrė smurtą – rodo Valstybės vaiko ...
2022-04-12
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Vaikų teisių specialistai padėjo išbristi iš alkoholizmo liūno

Dviejų vaikų mamai Viktorijai (vardas pakeistas) didžiausia gyvenimo dovana – vaikai, esantys šalia, galimybė juos apkabinti. Šią dovaną moteris sau ...
2022-01-04
Skaityti daugiau

Politika

Vaikų teises gins atsakingiau?

Šiuo metu yra paskelbti du konkursai užimti laisvas vietas nuo liepos 1 dienos atsinaujinančiame Klaipėdos vaiko teisių apsaugos skyriuje: Klaipėdos ...
2018-06-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This