„Neptūnas” įveikė „Nevėžį”

Sportas

Sekmadienio vakarą Lietuvos krepšinio lygos rungtynėse Klaipėdos „Neptūnas” apie pusę laiko pavargęs visgi rezultatu 81:64 (15:11, 18:24, 24:16, 24:13) įveikė Kėdainių „Nevėžį”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo klaipėdiečiai – beveik įpusėjus pirmam ketvirčiui rezultatas buvo 10:3 „Neptūno” naudai. Visgi svečiams iki kėlinio pabaigos pavyko sumažinti atsilikimą ir „Neptūnui” liko keturių taškų persvara – 15:11.

Antrajame kėlinyje Kėdainių ekipa dar stipriau kibo į atlapus klaipėdiečiams, kol likus beveik 6 minutėms persvėrė rezultatą savo naudai 18:19 ir privertė Kazį Maksvytį prašyti minutės pertraukėlės. Tačiau ir ji nepadėjo – svečiai atotrūkį buvo padidinę iki penkių taškų – 21:29, kai „Neptūno” treneris dar sykį kreipėsi į sekretoriatą prašydamas minutės pertraukėlės. Bet ir po jos priešpaskutinėje turnyrinės lentelėje iki tol buvę kėdainiečiai padidino pranašumą iki 10 taškų – 23:33. Visgi mobilizavęsi neptūniečiai sugebėjo atsakyti dviem greitomis atakomis ir privertė jau svečių strategą Ramūną Cvirką prašyti pertraukėlės. Po jos ir toliau sekė sėkmingesnė „Neptūno” atkarpa ir ekipos į ilgąją pertrauką išėjo švieslentei degant rezultatui 33:35.

Trečdalį visų „Neptūno” taškų – 11 – per du kėlinius pelnė Edgaras Žilionis. Septynis pridėjo Renaldas Seibutis, penkis – Tomas Delininkaitis.

Trečiasis kėlinys vėl prasidėjo svečių spurtu ir prabėgus vos pusantros minutės K. Maksvytis paprašė pirmosios minutės pertraukėlės po didžiosios pertraukos, nes rezultatas jau buvo 33:40. Klaipėdiečiams rezultatą pavyko išlyginti beveik įpusėjus kėliniui – 41:41.

Kėdainių komandos legionieriui James Woodard gavus nesportinę pražangą po Simo Galdiko metimų „Neptūnas” vėl pagaliau išsiveržė į priekį 43:41, o po to sekė dar vienas S. Galdiko reidas, baigęsis dviem taškais su pražanga ir R. Cvirkos minutės pertraukėle. Likus 1.22 min. iki trečiojo kėlinio pabaigos „Neptūno” persvara pasiekė jau 11 taškų – 57:46 ir „Nevėžiui” prireikė dar vienos minutės pertraukėlės. Kėlinys baigėsi „Neptūnui” pirmaujant 57:51.

Ketvirtajame kėlinyje ir vėl ėmė dominuoti šeimininkai – likus keturioms su puse mintumės iki rungtynių pabaigos jų persvara pasiekė iki tol didžiausią ribą – 16 taškų (72:56). Vėliau ji padidėjo ir iki 19 – 81:62. Galutinis rezultatas – 81:64.

Klaipėdos komandą į pergalę vedė Edgaras Želionis, pelnęs 21 tašką, atkovojęs 12 kamuolių ir surinkęs 33 naudingumo balus.

Renaldas Seibutis pridėjo 14 taškų, Laimonas Kisielius – 12 taškų, Simas Galdikas – 11, Tomas Delininkaitis – 8, Mindaugas Kačinas – 7, Jerry Johnsonas – 6, Vytautas Šulskis – 2, Laurynas Beliauskas taškų nepelnė. Laimonas Chatkevičius ir Matas Jucikas nerungtyniavo trenerių sprendimu, o Brandonas Fieldsas dėl kojos raumens patempimo.

„Šios rungtynės buvo labai reikalingos, kad atgauti pasitikėjimą. Šiandien pavyko kaitalioti gynybas ir varžovai čia labiausiai strigo. Komandai – sunkus periodas. Tikrai džiaugiuosi, kad iškovojome pergalę“, – po rungtynių kalbėjo „Neptūno“ treneris.

Jau kovo 7 dieną (trečiadienį) 19 val. Klaipėdos „Neptūno“ „Švyturio“ arenoje laukia FIBA Čempionų lygos aštuntfinalio dvikova su Strasbūro SIG (Prancūzija) ekipa, kurioje rungtyniauja gerai lietuviams pažįstami žaidėjai – buvęs Kauno „Žalgirio“ narys Dee Bostas, pernai Vilniaus „Lietuvos ryte“ rungtyniavęs Davidas Loganas ir buvęs Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ legionierius Michaelis Dixonas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ nutraukė penkerius metus trukusį Utenos prakeiksmą

Klaipėdos „Neptūnas“ tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate. Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16) pirmadienio vakarą pranoko ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Neptūnui“ - daugiau nei pusė reprezentacinės savivaldybės paramos

Nors teismas dar nepasisakė dėl to, ar Klaipėdos savivaldybė teisėtai rėmė vyrų krepšinio komandą „Neptūnas“ papildomomis finansinėmis injekcijomis, dabar jau ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Sportas

Įtemptose rungtynėse – „Neptūno“ pergalė prieš „Šiaulius“

Antrąją pergalę iš eilės Lietuvos krepšinio lygoje pasiekė Klaipėdos „Neptūnas“, pirmadienį namuose įveikęs „Šiaulius“ rezultatu 85:76 (19:17, 23:22, 24:22, 19:15). ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This