Tapybos paroda: amarilis ir Vivaldis

Kultūra

Kovo 8-ąją vyksiančios parodos „Amarilis“ pristatymo metu dailininkas Simas Žaltauskas žiūrovų akivaizdoje tapys amarilio žiedą, o šį meninį veiksmą lydės Antonio Vivaldi muzikos garsai, atliekami violončelininkės Vilijos Velčkienės (Vilnius).

„Paroda „Amarilis“ gėlės vardu pavadinta neatsitiktinai – šis žodis skamba tarsi itališkasis amore, reiškiantis meilę. Manau, kad Kovo 8-osios proga meilės ir žiedų nebus per daug. Šie žiedai skirti Jums – su meile ir viltimi, kad mūsų širdyse degtų noras gyventi ir mylėti“, – pranešime cituojamas parodos autorius  S. Žaltauskas.

Parodos ekspozicijoje – didelio formato (150×150 cm) drobės, kuriose – sąmoningai išdidinti amarilių žiedai. Paveiksluose nuosekliai atskleidžiama gėlės egzistencija, pabrėžiamas trapumas, žydėjimo kelias: virsmas iš svogūno į lapus ir stiebą, iš stiebo – į pumpurą, iš pumpuro – į žiedą, o žiedo su septyniomis purkelėmis metafizika – į septynis gamtos stebuklus.

Parodos atidarymas Naujoje Klaipėdos galerijoje („Herkaus galerija“, Herkaus Manto g. 22)  šį ketvirtadienį, 17.30 val. Paroda veiks iki balandžio 4 d.

INFORMACIJA

Simas Žaltauskas, g. 1980 m., Vilniaus dailės akademijoje (VDA) 2007 m. įgijo tapybos magistro laipsnį. 2004 m. dalyvavo Erasmus mainų programoje Castilla La Mancha universitete, Vizualiųjų menų fakultete (Cuenca, Ispanija). Nuo 2008 m. Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) narys, nuo 2011 m. VDA Klaipėdos fakulteto dėstytojas, nuo 2017 m. LDS Klaipėdos skyriaus tapytojų sekcijos pirmininkas. Aktyviai dalyvauja parodose: surengė 13 personalinių parodų, tarp jų  Stokholme, Londone, Kardife, dalyvavo 29 bendrose parodose. Už savo kūrybą menininkas yra pelnęs įvairių stipendijų, premijų, apdovanojimų Lietuvoje ir užsienyje. 2012 m. už lietuvių koloristinės tapybos tradicijos tęstinumą ir plėtrą jam įteiktas Antano Gudaičio garbės diplomas. Menininkas yra išleidęs ne vieną poezijos rinkinį.

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Klaipėdiečių menininkų darbuose – jūros stichija ir uosto motyvai

Šie metai pažymėti Klaipėdos jūrų uosto perdavimo Lietuvai 100-mečiu. Lietuvos valstybingumui reikšmingas įvykis vasarą paminėtas įvairiais renginiais, o penktadienį Uosto ...
2023-09-30
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Uosto direkcijoje - klaipėdiečių menininkų darbų paroda

Rugsėjo 29 d., penktadienį, 14 val., Klaipėdos uosto direkcijoje, 1 aukšto fojė, bus pristatoma grupinė profesionalių Klaipėdos menininkų paroda „Jūros ...
2023-09-25
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Uostamiesčio tapytojai miestui dovanoja „Dedikaciją Klaipėdai"

Sausio 15-ąją minime Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-metį. Šią reikšmingą datą Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus tapytojai pažymi jungtine ...
2023-01-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This