Šiukšlių reikalai tvarkomi sunkiai

Miestas, Svarbu

Sena sofa, neveikiantis šaldytuvas, sudaužytas veidrodis, apšepusi virtuvinė spintelė – tokius vaizdus galima išvysti ne viename daugiabučio kieme šalia šiukšlių konteinerių. Kas atsakingas už čia gyventojų vis dar paliekamas stambiagabarites atliekas ir kada jų čia nebematysime?

Nors stambiagabarites atliekas būtina išvežti į specialias aikšteles, ne visi gyventojai šių reikalavimų laikosi. Miesto valdžia nebe pirmus metus bando šią problemą išspręsti. Palmiros Mart nuotr.

Šis klausimas neduoda ramybės ne tik tvarkingiems miestiečiams, sąžiningai mokantiems mokesčius už šiukšlių išvežimą, bet ir miesto administracijai, kuri neva yra parengusi tvarką, numatančią, kaip turėtų būti tokiais atvejais elgiamasi, tačiau popieriuje surašytų taisyklių praktikoje, pasirodo, nėra taip paprasta laikytis.

Nebe pirmą kartą susirinkusi speciali Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta darbo grupė „šiukšlinimo” klausimams spręsti antradienį ir vėl svarstė šią visam miestui opią problemą.

Į pasitarimą šįkart buvo pakviesti ir gyvenamųjų namų administratoriai, kurie, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Olego Mariničiaus teigimu, atėjo nelabai tam pasiruošę ir nepateikė jokių konstruktyvių pasiūlymų. Miesto Ūkio departamento atstovai savo ruožtu pasiūlė keturis problemos sprendimo variantus.

„Tai yra įvairios kombinacijos, bet siekis yra vienas: kad mieste būtų tvarka ir kad tai nieko nekainuotų gyventojams”, – sakė O. Mariničius. Jo teigimu, artimiausiu metu darbo grupė rinksis dar kartą ir tada bus apsispręsta, kuris iš pasiūlytų variantų yra priimtiniausias.

Beje, Savivaldybės administracijos surašytoms „nešiukšlinimo” tvarkos taisyklėms dar anksčiau nepritarė ir miesto politikai: miesto Taryba net du kartus atmetė administracijos siūlomą sprendimą, kuris, pasak vicemero Artūro Šulco, yra per daug sudėtingas ir sunkiai suprantamas. „O rezultato greito vis tiek nebūtų  ir dar neaišku, ar nereikėtų žmonėms mokėti papildomai”, – kodėl miesto politikų netenkina administracijos parengta stambiagabaričių atliekų išvežimo tvarka, komentavo A. Šulcas. Jo teigimu, gyventojai moka vietinę rinkliavą ir „iš tos rinkliavos visi dalykai turėtų būti sutvarkyti”.

„Turi būti kuo paprastesnė sistema, visiems suprantama, šiukšlės turi dingti taip pat greitai, kaip ir atsiranda, ir tai gyventojams neturi papildomai kainuoti”, – politikų pageidavimą Savivaldybės administracijai persakė vicemeras.

O kol miesto valdžia tarp savęs nesugeba susitarti, kaip, kas ir kada privalo iš kiemų išvežti stambiagabarites atliekas, miestiečiai yra priversti ir toliau grožėtis šiais originaliais „natiurmortais”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Per kultūrą - nušleivotais milicininko batais ir kuvaldomis

Ten, kur, galbūt, buvo reikalinga mikrochirurgija, iš peties padirbėta kuvaldomis. O Klaipėdoje reziduojantiems ar planuojantiems įsikurti meno, kultūros kūrėjams duotas ...
2023-10-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This