Laikykitės, mes ateiname!

Nuomonės

„Tu tik pradedi savo karjerą, tu tik pradedi megzti savo ryšius, kontaktus, tau labai svarbu palaikyti gerus santykius, gauti rekomendacijas, galbūt jos tau padės gauti stažuotę (…). Tu tiesiog sutinki su tokiais kvietimais, nes tau atrodo, kad tave pastebėjo, tau tai yra šansas užmegzti labai vertingą pažintį su autoritetingu asmeniu“.

Apie ką mes čia? Ogi apie tą patį, apie ką štai jau ketvirta diena mirga marga visa Lietuvos viešoji erdvė su labai specifiniu lietuviškuoju „breaking news“ priešaky. 

Dar kartą perskaitykite pradžioje pateiktą ištrauką iš dar vienos merginos liudijimo, kurį publikuoja vienas portalas. Naujoji liudytoja, tiesa, prisipažįsta nuo anuomet dar jauno konservatoriaus niekaip nenukentėjusi, bet drąsiai teigia žinanti (vadovaudamasi tokiu nūnai išpopuliarėjusiu posakiu „vieša paslaptis“!), kad kažkas kažkada eidavo pratęsti pokalbių į jo namus. Pati nėjo (nes, matyt, vargšelės, nekvietė), pati nematė, kad kas nors būtų ėjęs, bet žino, kad ėjo.

Teisme bet kokioje, net ir vištų vagystės byloje, toks liudijimas būtų laikomas niekiniu, bet tik ne mūsų dienų nepriklausomos Lietuvos nesibaigiančiuose viešuose linčo teismuose – čia visos priemonės yra pateisinamos. Dar daugiau – kuo liudijimai anonimiškesni ir kuo juose daugiau kvailų, neva pikantiškų detalių – tuo geriau. Tuo tvirčiau supuvusiomis fantazijų vinimis prie gėdos stulpo galima prikalti a priori „kaltąjį“.

Bet grįžkime prie minėtos citatos. Joje mergina išsiduoda pati, to gal net nelabai ir suvokdama (kaip, panašu, to nesuvokia ir ją kalbinantis  asmuo), nes juodu ant balto įvardija priežastis, kodėl merginos, trokštančios tapti politikėmis (!) pačios taip elgiasi – ogi iš elementariausio išskaičiavimo, dėl būsimos karjeros: juk taip svarbu… „ gauti rekomendacijas“, „galbūt… gauti stažuotę“!

Moterų kilimo karjeros laiptais iš savanaudiško išskaičiavimo, naudojantis „senais gerais patikrintais metodais”, laiku prigulus ant sofkutės su kuo reikia, pavyzdžių galima būtų pateikti ne vieną, pradedant tikrai pasaulinio lygio žvaigždėmis ir baigiant vietinėmis „žvaigždutėmis“.

Bet kas staiga atsitinka, kai taip trokštama karjera po kurio laiko pradeda svyruoti, kai į vienintelės ir nepakeičiamos vietą atsiranda kita: gražesnė, jaunesnė ir galbūt išties talentingesnė? Kai pagaliau paaiškėja, jog iš tikrųjų poniutei – panelytei labai trūksta aktorinių (muzikinių etc.) sugebėjimų, o gal ir elementariausio noro dirbti?

Anais laikais šitoms vargo pelėms belikdavo tik raudoti, apsikabinus pagalvę, arba guostis tokioms pat draugėms, savo juodą pavydą ir pyktį skandinant alkoholio ir paskalų kokteilyje.

Mūsų laikais viskas yra kur kas paprasčiau: atsirado #metoo! Atsirado galimybė atsiteisti su savo „skriaudėjais“.

Dabar tai jūs, bjaurybės, atsiimsite už viską: už mūsų netalentą, už mūsų tingėjimą, už mūsų nesugebėjimą ar nenorą dirbti, mūsų nenusisekusią karjerą ir mūsų sumautą gyvenimą!

Nes dėl viso to esate kalti tik jūs – smurtautojai, prievartautojai, glostytojai ir „ne taip“ žiūrėtojai.

Dabar už visa tai jūs atsiimsite su kaupu: laikykitės, mes ateiname!

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Ramūnas Kaubrys: "Vaikams nepameluosi – tenka rimtai padirbėti"

Ramūnas Kaubrys – uostamiesčio režisierius, pajūrio publikai jau pristatęs daugiau kaip dvi dešimtis įvairių žanrų spektaklių. Kompozitoriaus Antano Kučinsko vaikiškų ...
2018-11-15
Skaityti daugiau

Nuomonės

Grįžta linčo teismų gadynė?

Apie „emgieboltiką“ visi, kad netingi, jau parašė, pakalbėjo, paskaitė, pakomentavo, pasiklausė ir pasižiūrėjo. Tad dar kartą grįžti prie šio, pasak ...
2018-06-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This