Išdalino jubiliejines „Auksines bures”

Fotoreportažai, Švietimas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Jau penktus metus iš eilės Klaipėdos universiteto (KU) studentai pavasarį pasitinka prisimindami praėjusių metų pasiekimus. Penktadienį surengti KU studentų visuomeninės veiklos apdovanojimai „Auksinės burės 2018“.

Metų savanoriu buvo pripažinta KU studentų sąjungos (KUSS) viceprezidentė Irma Radavičiūtė. Mergina per metus prisidėjo prie daugybės KUSS iniciatyvų bei pasiūlymų teikimų administracijai, gerinant sąlygas studentams, taip pat ji buvo „Atrask savanorystę“ projekto vadovė. Šiuo metu Irma aktyviai prisideda prie tarptautinių studentų integracijos KU.

Metų atradimu tapo apdovanota Asociacija „Mediėdros”. Tai jaunų, talentingų menininkų, kultūrinių industrijų kūrėjų ir medijų filosofų asociacija, kurios tikslas – kurti inovatyvius kultūrinių industrijų projektus Klaipėdos miestui. Asociacijos iniciatoriai ir steigėjai – KU Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakulteto studentai, studijuojantys Medijų filosofiją ir kultūrines industrijas, organizuojantys viešas diskusijas įvairiomis temomis, provokuodami į jas aktyviai įsijungti tiek miestiečius, tiek akademinę bendruomenę.

Metų pavyzdžiu tapo Menų akademijos profesorė Rūta Girdzijauskienė. Jos studentų teigimu, dėstytojos dėka studentai pamilsta Klaipėdą ir nenori iš jos išvažiuoti. Ji yra studentų vertinama už didelį optimizmą, norą visada tobulėti ir dideles pastangas jaunų žmonių ugdyme.

Metų organizacija buvo pripažintas KU tautinio meno ansamblis „Vytinė“, kuris jau dvidešimt ketvirtus metus puoselėja Mažosios Lietuvos kultūros paveldą. Per savo veiklą nekartą pripažintas bei apdovanotas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, tačiau pirmą kartą 2017 m. tarptautiniame šokių konkurse „Day of the dance“ Lvove, Ukrainoje, ansamblis konkurso komisijos vertinimu iš daugiau kaip penkiasdešimties konkurso dalyvių, buvo pripažintas geriausiu. Tai pirmas toks kolektyvo pasiekimas ir ženklus šuolis aukštyn.

Metų renginiu tapo projekto „Atrask savanorystę“ renginių ciklas, kurio metu studentai ir moksleiviai buvo supažindinti su savanorystės veiklos galimybėmis Klaipėdos mieste. Projektas subūrė apie 50 jaunuolių.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”21791,21786,21787,21788,21789,21790,21792,21793,21794,21795,21796,21797,21798,21799,21800,21783″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This