Padovanok dovaną, kuri užauga

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė vėl kviečia prisidėti prie pavasarinės gerumo akcijos ir padovanoti sėklų jų stokojantiems.

„Klaipėdos rajono savivaldybės žmonės dalyvauti šioje akcijoje kviečiami jau trečiąjį kartą. Kasmet paaukotų sėklų kiekis tik didėjo, todėl ir šiemet, Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metais, kviečiame prisijungti prie akcijos „Padovanok dovaną, kuri užauga“ ir suteikti galimybę stokojantiems, daugiavaikėms šeimoms, vienišiems asmenims ar tiesiog žmonėms, kuriems reikalinga pagalba bei dėmesys patiems užsiauginti derlių, pasiruošti atsargų žiemai. Iš 100 sėklų gali užaugti derlius, leisiantis šeimai ne tik susėsti prie gausesnio pietų stalo, bet ir nesibaiminti žiemos“, – prisidėti prie gerumo akcijos ragina pranešime cituojama jos iniciatorė Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė.

Iki balandžio 10 dienos žmonės kviečiami atnešti daržovių, prieskoninių augalų, vaisių sėklų į savo seniūniją, mokyklą, darželį ar Klaipėdos rajono savivaldybę. Taip pat raginama pasiimti akcijos dėžutę sėkloms rinkti ir pakviesti aukoti savo bendruomenės ar darbo kolektyvus. Norintieji, kad, kad tokia dėžutė atkeliautų į įstaigą, kolektyvą, darbo vietą, turi registruotis el. paštu ernesta.straksyte@klaipedos-r.lt ar telefonu (8 46) 45 25 45.

Taip pat į pranešama, kad į seniūnijas galima atvežti ir trąšų, grunto, kitų daržininkystei ar sodininkystei reikalingų reikmenų, sodinukų.

Po balandžio 10 d., kai bus suskaičiuotos surinktos sėklos, seniūnijų socialiniai darbuotojai jas išdalins tiems, kuriems labiausiai to reikia.

Praėjusiais metais gyventojai, įstaigos, verslininkai, religinių bendruomenių nariai stokojantiems paaukojo apie 2 500 pakuočių sėklų. Dalis dovanotų  sėklų – pačių gyventojų surinktos ir išsaugotos, kitos – pirktinės.

Pranešama, kad Klaipėdos rajono žmonės daugiausiai aukojo agurkų, pupų, žirnių, burokėlių, morkų, salotų, krapų sėklų. Tačiau nemažai dovanota ir kitų – gėlių, prieskoninių žolelių, špinatų, moliūgų, melionų, arbūzų – sėklų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajone religinėms bendruomenėms skirta 75 tūkst. eurų

Net septynioms Klaipėdos rajone veikiančioms tradicinėms religinėms bendruomenėms įvairioms iniciatyvoms įgyvendinti paskirstyti 75 tūkstančiai eurų. Taip siekiama prisidėti prie joms ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose atsiras dar vienas vaikų darželis

Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia ieškanti projektuotojo naujam vaikų darželiui Gargžduose. Planuojama, kad darželį, atsirasiantį Karaliaus Mindaugo gatvėje, galės lankyti per ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose atsiras naujas modulinis darželis

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad žengtas dar vienas žingsnis modulinio darželio Gargžduose statybos link – pasirašyta projektavimo sutartis. Planuojama, kad ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This