Tarp pretendentų į „Auksinius scenos kryžius” – ir klaipėdiečiai

Kultūra

Kauno nacionalinio dramos teatro scenoje kovo 27 d. bus įteikta 17 profesionalaus teatro meno kūrėjų darbų premijų: 16 atminimo ženklų „Auksiniai scenos kryžiai“ ir vienas Boriso Dauguviečio auskaras.

Šiemet buvo pateikti 93 pasiūlymai apdovanoti spektaklių kūrėjus ir 3 pasiūlymai Padėkos premijai. Pasiūlymus vertino kultūros ministrės įsakymu sudaryta komisija – Goda Dapšytė, Helmutas Šabasevičius,Ingrida Ragelskienė, Jūratė Račinskatė, Lina Klusaitė, Martynas Petrikas, Ramunė Balevičiūtė, Rasa Murauskaitė ir Remigijus Vilkaitis.

Pirmadienį buvo paskelbti komisijos atrinkti kandidatai, tarp kurių yra ir Klaipėdos kūrėjai bei su uostamiestyje pastatytais spektakliais susiję darbai.

Geriausia pagrindinio vaidmens dramos aktore pretenduoja tapti Regina Šaltenytė už Elzės Aleksandrovos vaidmenį spektaklyje „Elzės žemė“ (Klaipėdos dramos teatras).

Geriausio scenografo vardas gali atitekti Renatai Valčik už scenografiją miuziklui „Čikaga“ (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras) ir instaliacijų spektakliui „Apie baimes“ (Valstybinis jaunimo teatras).

Į geriausio šviesų dailininko/vaizdo projekcijų kūrėjo vardą pretenduoja taip pat prie „Čikagos” kūrimo prisidėjęs Eugenijus Sabaliauskas. Jis taip pat yra nominuotas ir už darbą spektakliams „Lokis“ ir „Tartiufas“ (Lietuvos nacionalinis dramos teatras).

Geriausia muzikos operai/baletui kūrėja gali būti pripažinta Rita Mačiliūnaitė. Ji nominuota už muziką operai „Į švyturį“ (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras).

Geriausio choreografo nominacijoje yra ir Gintarė Marija Ščavinskaitė bei Niels Claes (už šokio teatro „Padi Dapi Fish“ šokio spektaklio „Aside“ choreografiją).

Geriausio šokėjo nominacijoje net du iš trijų pretendentų yra būtent iš Klaipėdos. Tai ta pati pora Gintarė Marija Ščavinskaitė bei Niels Claes (už „Aside”) ir Beata Molytė už Karmen vaidmenį tokio paties pavadinimo Klaipėdos valstybinio muzikinis teatro šokio spektaklyje.

Debiuto/jaunojo menininko nominacijoje pripažinimo gali sulaukti Oksana Griaznova už šokio spektaklio „Asmens kodas“ choreografiją ir atlikimą („Padi Dapi Fish“) bei Aušra Krasauskaitė už šokio spektaklio „Karmen“ choreografiją.

1 Comment

  1. asai

    auksiniu kryziu teikimas deje taip pat yra korumpuotas. ne viena zinaisklaidos priemone apie tai neraso. bet kryziai isdalinami komisijos nariu saviems, daugiausiai valstybiniams teatrams.praejusiais metais ivyko akcija klaipedos kulturos atstovu, vyko atviros diskusijos del kalipedos kulturos politikos, del ko kai kurie is ju pateko liberalu nemalonen.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Muzikinis teatras pagerbė geriausius savo kūrėjus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šeštą kartą Teatro dienos proga įteikė apdovanojimus „Pagauk bangą“, skirtus ambicingiausius kūrybinius iššūkius praėjusiais metais ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This