Konsultavęs kitus, kaip tvarkyti apskaitą, nusikalto pats

Kriminalai ir nelaimės

Įmonės, kuri užsiima apskaitos, buhalterijos ir audito veikla bei konsultacijomis mokesčių klausimais, direktorius pats bus teisiamas už apgaulingai tvarkytą įmonės buhalterinę apskaitą bei nuo valstybės nuslėptus mokesčius. Beje, įmonės buhalteriją tvarkė direktoriaus žmona.

Palmiros Mart nuotr.

Prokuratūra praneša, kad baudžiamojon atsakomybėn direktorius dėl minėtų nusikalstamų veikų patrauktas kartu su juridiniu asmeniu, t. y. pačia įmone.

Įtariama, kad direktorius, veikdamas per savo žmoną buhalterę, kuri taip pat yra ir įmonės akcininkė, pateikė jai duomenis bei dokumentus apie faktiškai neįvykusias ūkines operacijas. Buhalterė esą nesupratusi, jog vykdoma nusikalstama veika, ir įvairių įmonių vardu išrašytus kuro pirkimo kvitus pagrindė sunaudoto kuro nurašymo aktais.

Nuo 2015 m. sausio iki 2016 m. pabaigos tokiu nusikalstamos veikos mechanizmu buvo pagrįsta 25 240 eurų siekianti suma kurui įsigyti.

Įmonės direktorius taip pat kaltinamas ir tuo, kad darbuotojams buvo mokami pinigai už faktiškai neįvykusias komandiruotes. Per dvejus metus už tokias komandiruotes išmokėti 935 eurai.

O į valstybės  biudžetą dėl direktoriaus vykdytų finansinių machinacijų iš viso buvo nesumokėta per 6 tūkstančius eurų mokesčių.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai.

Tyrimui vadovausi Klaipėdos apygardos prokurorė Vaida Pužauskienė, surašiusi kaltinamąjį aktą, bylą praėjusią savaitę perdavė nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Už sutartas pralaimėtas varžybas krepšininką atleido nuo baudžiamosios atsakomybės

Klaipėdos apygardos prokurorė Vaida Pužauskienė nuo baudžiamosios atsakomybės atleido Tauragės miesto krepšinio klubo žaidėją, kuris buvo kaltinamas manipuliavęs sporto varžybomis. ...
2021-05-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už mokesčių vengimą - 6000 eurų bauda

Klaipėdos apylinkės teismas baudžiamuoju įsakymu dėl nesumokėtų beveik 36 tūkst. eurų privalomų mokesčių kaltu pripažino vienos Klaipėdos mieste ir rajone ...
2021-03-04
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pajūrio įmonė įtariama slėpus pajamas

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdyba pranešė vykdanti didelės apimties ikiteisminį tyrimą, kuriame apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu įtariami ...
2020-12-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This