„Dragūnas” įveikė pagrindinį konkurentą

Sportas

Trečiadienio vakarą Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai išvykoje įveikė Kauno „Granitą-Karį“. Kauno halėje po permainingų rungtynių Klaipėdos komanda šventė pergalę rezultatu 32:27 (13:16).

Visą pirmąjį kėlinį bei dalį antrojo kėlinio klaipėdiečiai vijosi aikštelės šeimininkus, stengdamiesi mažinti atsilikimą ir persverti žaidimą savo naudai.

Rungtynių lūžis įvyko 40-ąją minutę, kai „Dragūnas“ išlygino rezultatą (19:19) ir palengva perėmė kontrolę į savo rankas – 26:22, 31:24. Įspūdingai dvi rezultatyvias atkarpas sužaidę dragūniečiai palengva įtvirtino savo pergalę, o paskutinėmis minutėmis „Granito“ atsilikimą sušvelnino Mindaugo Urbono ir Modesto Štarolio įvarčiai.

Šios rungtynės svarbios ne tik „Dragūnui“, nutraukusiam pralaimėjimų prieš „Granitą“ seriją (pralaimėtas pirmasis susitikimas čempionate ir LRF taurės finalas Alytuje) ir prasibrovusiam į pirmąją turnyro lentelės vietą.

Savo pirmąjį įvartį šį sezoną pelnė klaipėdiečių gynybos ramstis Kęstutis Kremeris. Jis iš varžovų atkovojo kamuolį, vienas išbėgo į greitą ataką ir, nuginklavęs „Granito“ vartus, privertė iš nuostabos pašokti visą „Dragūno“ žaidėjų suolelį. Be to, įspūdingai pasirodė ir legionierius iš Kamerūno Alenas Romeo Ejebė II, komandos draugų vadinamas Romka. Jis per pirmas dešimt antrojo kėlinio minučių pelnė net keturis įvarčius ir padėjo komandai perimti žaidimo kontrolę.

Beje, šis Lietuvos rankinio lygos lyderių susitikimas buvo tikras darbymetis teisėjams – iš viso per rungtynes geltonos kortelės buvo parodytos 4 kartus, o pailsėti ant suoliuko dviem minutėms žaidėjai buvo išsiųsti net 15 kartų.

Kauno ekipoje rezultatyviausiai žaidė 12 įvarčių (4 iš 7 m) pelnęs Mindaugas Urbonas, 4 pelnė Tadas Bučinskas, po 3 – Mantas Reinys ir Karolis Grigas, 2 – Mindaugas Barzdenis, po 1 – Vaidas Drevinskas, Modestas Štarolis ir Paulius Šarkauskas.

„Dragūno“ gretose išsiskyrė 8 įvarčius įmetęs Lukas Vanagas, 6 – Laurynas Palevičius, po 5 pridėjo Gabrielius Virbauskas ir Alenas Romeo Ejebė II (Alain Romeo Eyebe II), po 2 – Modestas Vaitekūnas ir Benas Butkus, po 1 įmetė Laurynas Simonavičius, Arvydas Bučius, Šarūnas Ugianskis ir Kęstutis Kremeris.

Komandos vyr. treneris Artūras Juškėnas po dvikovos sakė, kad komanda laimėjo be trenerio.

„Treneris šiandien buvo supykęs ir toli išvykęs. Kodėl supykęs? Dėl kvailų klaidų, kurios vis kartojasi. Per pertrauką žaidėjams pasakiau, kad leidžiu jiems spręsti. Jie laimėjo, tik gaila, kad tos kvailos klaidos neleido mums laimėti 6 įvarčiais ir išvengti įtampos paskutinėse likusiose reguliaraus sezono rungtynėse su Alytaus komanda ir jau dabar užsitikrinti pirmąją vietą. Visi kartu turime ieškoti protingo žaidimo ir susitarimo“, – priekaištų turėjo „Dragūno“ strategas.

Vis dėlto jis pripažino, kad šiandien buvo tikrai labai geros rungtynės kai kuriems jo auklėtiniams.

„Reikia pabrėžti, kad tai buvo geriausios Romkos rungtynės. Sakyčiau, kad būtent jis įkvėpė visą komandą antrame kėlinyje. Taip pat savo pirmąjį įvartį šį sezoną pelnė Kęstutis Kremeris, o kai Kremeris įmeta, pralaimėti jau neįmanoma. Galima sakyti, kad po Kremerio įvarčio „Granitas“ nustojo priešintis“, – su šypsena kalbėjo A. Juškėnas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo bilietą į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą

Šeštadienį vyko antrosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir „Mistra“ (Estija) komandų. Aršiai kovoję estų rankininkai savoje ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Lietuvos rankinio federacijos taurės finale – Klaipėdos „Dragūno“ triumfas

Klaipėdos „Dragūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rankininkių pergalėmis sekmadienį baigėsi Utenoje vykęs Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketvertas. Tiek ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This