Vytauto Radžvilo knygos pristatymas

Kultūra

Pasitinkant valstybės atkūrimo šimtmetį 2018-ųjų pradžioje išleista prof. Vytauto Radžvilo straipsnių rinktinė „Kiek kartų gali atgimti tauta?“
Šį penktadienį, kovo 16 d.,  18.00 val. I. Simonaitytės bibliotekos renginių salėje II a. vyks knygos pristatymas ir diskusija apie tautos ir valstybės ateitį šimtmečio akivaizdoje.

Diskusijoje dalyvaus profesoriai Vytautas Radžvilas, Arūnas Acus, politologas Dovilas Petkus, moderuos politologas Mantas Macikas.

Vytautas Radžvilas – filosofas, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorius, vienas aktyviausių Lietuvos politinio gyvenimo komentatorių ir kritikų. Keldamas principinius tautos ir valstybės būklės ir išlikimo klausimus, pasitelkdamas turtingą istorinį ir pasaulio politikos kontekstą, autorius kviečia pakilti virš kasdienių ne be pagrindo niekinamos politikos batalijų ir pažvelgti į savo šalį jos išlikimo perspektyvoje.

Likimo aplinkybės ir valingas apsisprendimas lėmė V. Radžvilui būti ir vienu iš Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio kūrėjų, iniciatyvinės grupės narių. Kaip tautos charakteriui, taip ir knygos autoriui ši unikali istorinė patirtis paliko nenumaldomą teisingesnės, demokratiškesnės, iš tiesų laisva ir savarankiška galinčios vadintis valstybės ilgesį. Šiandieninės Lietuvos merdėjimas, autoriaus teigimu, maskuojamas mitu apie „sėkmės Lietuvą”, tačiau yra akivaizdus iš istorijoje nematytų emigracijos ir demografinio nuosmukio mastų. Laisva, politinio korektiškumo nesuvaržyta kalba V. Radžvilas klausia: ar dar gali atgimti tauta, ar nueisime į istorijos užmarštį?

„Nežinau kito Lietuvos filosofo, kurio teorinė mintis šiandien būtų taip suaugusi su Lietuvos valstybės reikalais. Sunku įsivaizduoti, kad kolegos Vytauto tekstai nesukeltų polemikos. Tokia yra politikos prigimtis. Politinis gyvenimas neįsivaizduojamas be aštraus skirtingų požiūrių susidūrimo“, – apie knygą rašo prof. Alvydas Jokubaitis.

Tegu požiūriai susiduria ir kuo aštriau. Klaipėdiečiai kviečiami ateiti, dalyvauti, kelti nepatogius klausimus. Nepatogius, kaip ir autoriaus tekstai.

Po diskusijos bus galima įsigyti knygų su autoriaus autografu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra, Svarbu

Kultūros ir meno vertintojams diriguos politikas

Kultūros skyrių palikus vedėjai, laikinai šias pareigas ėjusiai specialistei ir kitiems darbuotojams, Kultūros bei meno projektų vertinimo komisijai vadovauti Klaipėdos meras ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemeras trauks šoferius iš tankų pro ambrazūras*

Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas apkaltino vairuotojus, kad šie važinėjaisi visiškai  apsnigtais automobiliais, kurių „tik priekinis langas prakrapštytas – lyg ambrazūra, ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Atidengė atminimo lentas dviem iškiliems mažlietuviams

Ketvirtadienio popietę, Tilžės akto dieną, ant pastatų Turgaus g. 3 ir Žvejų g. 2 atidengtos dvi atminimo lentos iškiliems Klaipėdos ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This