Vėl pirks Mėlynąją vėliavą

Miestas

Klaipėdos savivaldybė sieks, kad šiemet nevyriausybininkų skiriama mėlyna vėliava kabėtų ir Smiltynės, ir II Melnragės paplūdimiuose.

Kenneth Allen (geograph.ie) nuotr.

Norint gauti tokį ženklą, kuris esą yra puiki reklama, reikia ne tik kad paplūdimiai atitiktų 33 sąlygas, bet ir sumokėti 10 tūkst. eurų Mėlynos vėliavos programos vykdytojams. Pernai, beje, kaina buvo mažesnė – 8 tūkst. eurų.

Mėlynosios vėliavos programą nuo 1985 m. vykdo Aplinkosauginio švietimo fondas (Foundation for Environmental Education – FEE), nevyriausybinių aplinkosauginių organizacijų tinklas (www.fee.global). Atskirose valstybėse FEE programas koordinuoja nacionaliniu lygiu veikiančios aplinkosauginės organizacijos. 2000 m. Lietuvos žaliųjų judėjimas Aplinkos bei Švietimo ir mokslo ministerijų teikimu tapo tarptautinio FEE nariu ir vykdo jo programas Lietuvoje, taip pat kuruoja ir Mėlynąją vėliavą.

„Šiandien Mėlynoji vėliava jau yra tapusi pripažintu tarptautiniu paplūdimio kokybės ženklu bei yra puiki reklama, siekiant pritraukti užsienio turistus. Mėlynosios vėliavos kriterijai yra puikios gairės racionaliai planuojant aplinkosauginių priemonių ir turizmo plėtrą, pritraukiant daugiau Lietuvos ir užsienio turistų”, – tikina Savivaldybės administracija savo rašte.

Savivaldybė nori, kad tokia vėliava šiemet būtų skirta Smiltynės paplūdimio 500 metrų atkarpai prie centrinio tako ir  tokio pačio dydžio II Melnragės paplūdimio atkarpai prie centrinio tako.

„Ar negalim patys pasisiūti tokios vėliavos ir 10 000 panaudoti paplūdimių priežiūrai?” – klausė miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius, bet vėliau vis tiek balsavo už tokį siūlymą.

Vienintelis iš posėdyje dalyvavusių komiteto narių prieš pasisakė Viačeslavas Titovas, nes sakė esąs įsitikinęs, kad geriau 10 tūkst. eurų skirti paplūdimiams tvarkyti.

Pernai Mėlynąją vėliavą turėjo Smiltynės paplūdimys. Lietuvos žaliųjų judėjimas teigia, kad 2017 m. daugiau nei 4200 paplūdimių ir prieplaukų turėjo tokį sertifikatą.

1 Comment

  1. faktas

    aristokratą atskirsi ir mužiko rūbais apsirengusį, o mužiko ir aristokrato rūbais nepaslėpsi. įvaizdis yra niekas – turinys yra viskas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This