„Neptūnas” įveikė sostinės klubą

Sportas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2018-03-18

Sekmadienio vakarą Lietuvos krepšinio lygos rungtynėse išvykoje žaidęs Klaipėdos „Neptūnas” įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą” rezultatu 99:86 (32:30, 21:18, 13:17, 33:21) ir nutraukė trylikos iš eilės vilniečių pergalių seriją.

bcneptunas.lt nuotr.

Tai buvo pirmoji komandų tarpusavio dvikova po to, kai į vilniečių gretas persikėlė buvę „Neptūno“ lyderiai Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas. Pastarasis mače pelnė tik du taškus, o A. Butkevičius liko su nuliu.

Pirmąsyk „Neptūnas“ atitrūko kai rezultatas pasiekė 18:13 jo naudai ir išlaikė persvarą iki pat pirmo kėlinio pabaigos 32:30. Antrajame kėlinyje prabėgus beveik minutei vilniečiai išsiveržė į priekį 32:34, bet ilgai netrukus klaipėdiečiai spurtavo 6:0 ir vėl susigrąžino iniciatyvą – 42:38. Likus pustrečios minutės Rimo Kurtinaičio auklėtiniai vėl pirmavo (45:44), tačiau sekė septyni be atsako „Neptūno“ taškai (51:45).

Po didžiosios pertraukos „Neptūnas“ sugebėjo dar labiau padidinti savo atotrūkį – 61:52. Visgi „Lietuvos rytas“ pradėjo taikyti spaudimą ir pelnę šešis taškus be atsako beveik pasivijo varžovus – 58:61. Netrukus svečiai vėl kiek atitrūko (66:60), bet per likusį laiką taškus rinko tik šeimininkai – 65:66.

Paskutiniajame kėlinyje krepšį sėkmingiau sekėsi atakuoti „Neptūnui”, o Tomas Delininkaitis pelnė 3001-ąjį tašką LKL, kai taikliai atakavo iš tolimos distancijos ir rezultatas pasiekė 80:72. O netrukus tritaškį dar pelnė Jerry Johnsonas. Likus trims minutėms iki kėlinio pabaigos klaipėdiečių pranašumas siekė 11 taškų. Netrukus persvara pasiekė ir penkiolika taškų – 91:76.

Po šios „Neptūno” pergalės atotrūkis tarp jo ir antroje turnyrinės lentelės vietoje esančių vilniečių sumažėjo iki vienos pergalės.

Rungtynes stebėjo ir Klaipėdos „Neptūno“ naujokas Jameel McKay, tiesiai iš oro uosto nuvykęs į „Siemens” areną.

„Kelionė buvo gana varginanti. Iš Milvokio automobiliu vykau į Čikagą, vėliau laukė skrydis į Varšuvą, o iš čia kitu lėktuvu skrydis į Vilnių“, – bcneptunas.lt sakė Jameel McKay.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas, Svarbu

Pusės milijono „Neptūno“ eurų byloje toliau tampoma guma 

Klaipėdos apygardos teisme jau daugiau nei metus niekaip nepradedama nagrinėti byla dėl šimtatūkstantinės uostamiesčio savivaldybės paramos krepšinio klubui „Neptūnas”.  Po pusmečio ...
2024-07-01
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ susikaus dėl pirmosios vietos turnyrinėje lentelėje

Klaipėdos „Neptūno“ futbolininkai pirmąjį Topsport I lygos ratą ketvirtadienį baigs rungtynėmis sostinėje LFF stadione su Vilniaus „Riterių“ komanda. Čempionate sostinės ...
2024-06-26
Skaityti daugiau

Miestas

Gerumo PARA-TONAS sugrįžta su dviguba jėga 

Prieš 6 metus Klaipėdoje gimusi iniciatyva, kurios metu sportuojant buvo galima prisidėti prie paramos Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namams, bus ...
2024-05-21
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This