Ar egzistuoja autentiška Klaipėda?

Kultūra

Uostamiestyje įsikūrusi jaunimo asociacija „Mediėdros“ tęsia savo projektą FiloCafé – filosofinių diskusijų/pokalbių klubą ir kovo 22 dieną, 17.30 val. „Terminalo – kavos studijoje“ (Kurpių g. 7), kviečia į diskusiją kartu su menotyrininku ir fotografu Petru Šmitu.

Šįkart FiloCafé klausimas skamba taip: „Ar egzistuoja autentiška Klaipėda?”

„Klaipėda stipriai nukentėjo Antrojo pasaulinio karo metais: kone šešiasdešimt procentų miesto pastatų buvo sugriauti, dalis jų išliko, kiti atstatyti. Sovietmečiu dauguma simbolių ir objektų, reprezentuojančių istorinę miesto kilmę, buvo sunaikinti. Lietuvai atgavus Nepriklausomybę pradėti kurti kelis dešimtmečius trunkantys, laike ištęsti ir dažnai į užmarštį grimztantys Klaipėdos pilies, Jono bažnyčios atstatymo planai ir vizijos. Kita vertus, įvairiose meno filosofijos teorijose teigiama, kad statinys yra savo amžiaus išraiška. Jo negalima atkurti ar rekonstruoti.

Ar egzistuoja Klaipėdos architektūros filosofija? Koks yra santykis tarp žmogaus, miesto ir jį supančių statinių? Architektūra kaip komunikacijos medija? Kaip architektūra veikia bendruomenes, o bendruomenės architektūrą? Klaipėdos senamiesčio ateities scenarijus: atkurti ar sukurti?” – rašoma renginio organizatorių pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Pristatys Algirdo Taurinsko „Nutapytą gyvenimą“

Kovo 1 d., penktadienį, 18 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriaus galerijoje (J. Janonio g. 9) ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Klaipėdos Donelaitis 50-metį pasitinka nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus – 1973-iųjų gruodžio 29-ąją, 15 val. – surengtų iškilmių metu Klaipėdoje buvo atidengtas Kristijono Donelaičio paminklas, ...
2023-12-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This