Klaipėdos gimnazistai jaukinasi medijas

Švietimas

Neraštingų žmonių šiandien Lietuvoje beveik nėra. Tačiau socialiniai tinklai ir didžiuliai informacijos srautai sukuria poreikį mokytis kitaip ir ugdyti medijų raštingumą. Tampa svarbu ne tik gebėti atsirinkti vertingą, aktualią informaciją, išmokti suprasti šiuolaikines medijas, bet ir gebėti jas kurti.

Todėl VšĮ „Meno avilys“ kartu su Britų taryba, Ugdymo plėtotės centru bei Lietuvos kultūros Taryba jau antrus metus vykdo projektą „Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose“ .

Organizatorių nuotr.

„Aitvaro“ bei „Vėtrunės“ gimnazijų mokytojai bei mokiniai susitiko Klaipėdos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje bei surengė tikrą savo kurtų bei montuotų filmų peržiūros popietę.

Moksleiviai džiaugėsi turėję galimybę dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse bei mokymuose, kuriuos vedė tokie žinomi savo sričių profesionalai kaip Andrius Blaževičius, Jūratė Samulionytė, Kristina Buožytė, Marija Stonytė, Tomas Smulkis, Aistė Žegulytė, Živilė Mičiulytė, scenaristė Marija Kavtaradzę, operatoriai Martynas Norvaišas, Laura Aliukonytė, Odeta Riškutė ir Vytautas Katkus.

„Medijų savaitės“ susitikimus pradėjo „Žaliakalnio“ ir „Baltijos“gimnazijų moksleiviai bei mokytojai, pademonstravę vieni kitiems savo sukurtus reklaminius filmukus bei sėkmingai įveikę nelengvą proto mūšį.

Apie projektą

Projekte dalyvaujantiems mokytojams ir mokiniams suteikiamos žinios apie medijas, ugdomas medijų raštingumas, ypatingas dėmesys skiriamas pažinčiai su audiovizualinėmis medijoms. Tai TV laidos, filmai, reklamos, kompiuteriniai žaidimai, socialiniai tinklai.

Kadangi projekte dalyvauja mokyklos iš įvairių Lietuvos regionų, kuriose mokymas vyksta ne tik lietuvių, bet ir rusų, lenkų kalbomis, projekto vykdytojai organizuoja  „Medijų savaitę“, kurios metu susitinka moksleiviai iš skirtingų mokyklų ir kartu dalyvauja bendrose kūrybinėse veiklose bei užduotyse.

Vienas svarbiausių šio projekto tikslų – parodyti, kad šiuolaikinės medijos gali būti ne tik pramoga, bet ir puikus instrumentas mokytis, daryti įvairius atradimus, ugdyti kritinį mąstymą, komunikacinius gebėjimus bei kūrybiškumą.

Tačiau svarbiausia, kad žmones ima sieti ne tik virtualūs, bet ir tikri, žmogiški ryšiai.

Pranešama, kad šią savaitę vyksta „Medijų savaitė“ – finaliniai projekto renginiai, per kuriuos moksleiviai demonstruoja savo praktinius darbus – sukurtas reklamas, filmus, komiksus ir daugelį kitų.

 

1 Comment

  1. Cialischeap

    Atvira Klaipėda, thank you for this post. Its very inspiring.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Pristatyti jaunųjų kūrėjų trumpametražiai filmai

Kino teatre „Arlekinas“ įvyko šeštoji kūrybinių kino dirbtuvių „Nordbaltic Incubator: Dokumentinė Klaipėda ’23“ nemokama filmų peržiūra. Šiais metais buvo pristatyti ...
2023-10-04
Skaityti daugiau

Kultūra

Virtualios realybės angelų takai grįžta į Klaipėdą

Į Klaipėdą sugrįžta filmas, pavergęs tūkstančius širdžių. Legenda praminta virtualios realybės patirtis „Angelų takais“ po metų pertraukos kviečia vėl patirti ...
2023-06-30
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia dokumentinio kino kūrimo dirbtuvės

Rugsėjo 16 – 24 dienomis Klaipėdoje vyks vienintelis tokio tipo Klaipėdoje edukacinis projektas ,,NordBaltic Incubator: Dokumentinė Klaipėda 2022“. Audiovizualinių menų ...
2022-09-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This