Palangos dailininkų linkėjimai Lietuvai

Regionas

Dvidešimt penktąsias gyvavimo metines šiemet minėsianti kurorto dailininkus vienijanti Palangos kūrybinė grupė „Mostas“ pasveikino šimto metų valstybingumo atgavimo jubiliejų švenčiančią Lietuvą – Palangos miesto savivaldybės bibliotekoje atidaryta paroda „Ir šviesa“.

Itin gausiai į parodos atidarymą susirinkę „Mosto“ kūrybos gerbėjai skambant jaunojo akordeonisto Manto Ulšicko atliekamiems kūriniams gėrėjosi devynių dailininkų pačia įvairiausia technika sukurtais darbais, kuriuose atskleista pavadinime „Ir šviesa“ užkoduota tema. Žiūrovai ne tik gėrėjosi, bet ir diskutavo prie grafikės Gražinos Oškinytės Eimanavičienės Maironio eilėraščių „Ant Birutės kalno“ ir „Jūratė ir Kastytis“ interpretacijų, sujungtų iš žolynų ir popieriaus sudėliotu koliažu „Maironis ir Šatrijos žolynai“, Redos Rimkutės Ščerbakovienės akrilu tapytų diptikų „Apšviesti“ ir „Kilti“, Romo Pauliko į triptiką sujungtų drobių „Laukimas“, Eglės Lipinskaitės „Kontrabandiniais orandžiais“, „Šimtamečiu medžiu“ bei diptiku „Laisvės troškimas tas pats“. Kartu su Gražina Eimanavičiūte ieškota „100 svarbiausių Lietuvos istorijos datų“ (infografika), pasidžiaugta Ievos Litvaitytės „Bryde“ bei „Gelmėmis“, Dovilės Oškinytės darbais „Vilties šviesoje“ bei „Gelmėmis“, Rasos Užpelkytės „Rūku“, „Sutemomis, „Dargana“, „Gimtinės link“ bei prisimintas Vasario 16-osios aktas žiūrint į Juozo Griušio aliejumi tapytą kūrinį „Lydintys šviesą“.

Pasak Palangos savivaldybės viešosios bibliotekos direktoriaus Kęstučio Rudžio, labai džiugu, kad „Mostas“ mojuoja, kad savo kūriniais dar kartą sveikina prieš šimtmetį atgimusią Lietuvą ir prisijungia prie šios šventės tąsos Palangoje.

„Labai malonu, kai gali savo kūryba pasveikinti Lietuvą su atkurtojo valstybingumo šimtmečiu, kai gali prisidėti prie šventinio maratono, – sakė kūrybinės grupės „Mostas“ vadovas, dailininkas Juozas Griušys. – Gyvenime yra tekę dalyvauti ne vienoje teminėje parodoje, bet ši tema buvo itin kietas ir sunkiai įkandamas riešutas, nes sutalpinti visas mintis ir emocijas, susijusiais su mūsų valstybe, į 70×70 formatą išties nelengvas uždavinys. Dėkoju visai „Mosto“ komandai, taip kūrybingai atsiliepusiai į kvietimą surengti šią parodą. Turime šventę, kurią reikia švęsti, ir linkėti vieni kitiems: tegul šviesa ir tiesa mūsų ir jūsų žingsnius lydi“.

Už prasmingą parodą mostiečiams dėkojo bendruomenės „Palangos santarvė“ pirmininkė Daina Eimanavičienė, už energetiškai paveikius kūrinius dailininkams sakė žemai besilenkianti Palangos miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkė Ilona Pociuvienė, padėkojusi ir prie parodos rengimo prisidėjusiai galerijos „Mostas“ šeimininkei Nijolei Griušienei. Gėlėmis dailininkams atsidėkojo itin gausiai į parodos atidarymą atėję palangiškiai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Naujai kadencijai prisiekė Šarūnas Vaitkus ir dešimtoji Palangos taryba

Pirmadienį Palangos kurhauzo salėje į pirmąjį posėdį rinkosi naujoji, dešimtojo šaukimo Palangos miesto taryba. Po iškilmingos posėdžio dalies spręsti ir ...
2023-04-17
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – Ukrainos palaikymo akcija „Mes esame kartu“

Vasario 24 d., penktadienį, 17.30 val., palangiškių ir ukrainiečių bendruomenės kviečiamos susitikti Jūratės ir Kastyčio skvere prie Palangos tilto bei ...
2023-02-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Klaipėdietė žurnalistė pasakos apie švyturių žmones

Jau rytoj, šeštadienį, Lietuvos ryto televizijoje pasirodys nauja ciklo „Švyturių žmonės” laida. Iš viso žiūrovai išvys 8 laidas, skirtas išskirtinėms ...
2021-10-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This