Lipti ant Kuršių marių ledo – pavojinga

Orai

Lietuvos Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) įspėja, kad vyraujant teigiamai oro temperatūrai Kuršių marių ledas darosi nestabilus.

Pranešama, kad remiantis informacija, gauta iš Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės ir Karinių oro pajėgų sraigtasparnio, Kuršių mariose susidarė daug didelių ir pavojingų properšų, o dėl poledinės vandens tėkmės ledas gali būti paplautas ir suplonėjęs.

KJP nuotr.

Teigiama, kad JGKC kartu su kitomis tarnybomis nuolat budi ir yra pasiruošę suteikti pagalbą nelaimės ištiktiesiems, tačiau sudėtingos gamtos sąlygos apsunkina gelbėjimo operacijų vykdymą, todėl ne visuomet jos gali baigtis sėkmingai.

Siekiant išvengti galimų nelaimių, gyventojai raginami būti atsakingi už savo gyvybes, saugotis ir nelipti ant nestabilaus ledo.

Pranešama, kad ištikus nelaimei ar esant jos liudininku, svarbiausia yra nepulti į paniką, veikti apgalvotai, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir pranešti apie įvykį, jo vietą (bent apytikslę vietą ar orientyrą) ir savo kontaktinį telefono numerį.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, artimiausias dvi paras Vakarų Lietuvoje dienomis numatoma pliusinė temperatūra (apie 3 laipsnius),  naktimis laikysis švelnus šaltukas – vos laipsniu kitu žemiau nulio.

Antroje savaitės pusėje termometro stulpelis šoktels dar aukščiau, vyraus gražūs, saulėti orai, vietomis galimas trumpalaikis lietus: visos sąlygos ledui Kuršių mariose toliau eižėti ir tirpti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išgelbėjo 12 žvejų

Sekmadienį Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą apie tai, kad Kuršių mariose, atkarpoje tarp Ventės rago ir Nidos, įlūžo ir į vandenį ...
2018-03-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Jūra neatleidžia žmogiškųjų klaidų ir abejingumo

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) koordinuoja gelbėjimo darbus visus metus. Gelbėti išties yra ką: tiek pavienius asmenis, ...
2018-02-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This