UNICEF bėgimas – ir Klaipėdoje

Miestas

Tarp miestų, kuriuose šiemet vyks Jungtinių Tautų Vaikų fondo UNICEF organizuojamas tradicinis vaikų bėgimas, iki šiol rengtas tik Vilniuje, yra ir Klaipėda. Trečiadienį čia lankysis UNICEF ambasadorių karavanas, kuris antradienį buvo užsukęs į Kretingą, irgi tapsiančią tokių renginių ciklo dalimi.

Pabendrauti su mažaisiais Lietuvos piliečiais ir būsimaisiais bėgikais atvyksta boksininkas Evaldas Petrauskas, aktorės Virginija Kochanskytė, Eglė Jackaitė ir Valda Bičkutė ir renginių vedėjas Remigijus Žiogas. Jie ves UNICEF pamoką Klaipėdos Vitės pagrindinėje ir Gilijos pradinėje mokyklose bei Sendvario progimnazijoje. Vaikai sužinos apie UNICEF veiklą gelbstint vaikų gyvybes visame pasaulyje, išgirs kaip kiekvienas iš jų gali prisidėti prie šios kilnios misijos ir kodėl tai yra svarbu. Svečiai susitiks ir su mokyklų vadovais, dalinsis savo mintimis apie dalyvavimą kilniose misijose, asmeninę motyvaciją prisidėti prie UNICEF veiklos ir garsinti Lietuvos vardą pasaulyje.

UNICEF vaikų bėgimas – tai linksmas 1 km bėgimas vaikams nuo 2 iki 15 metų, skirtas padėti nuo bado ir mirtinų ligų kenčiantiems Mozambiko vaikams. Bėgimo šūkis – „bėgsiu už maistą“. UNICEF vaikų bėgimus globoja prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Bėgimas Klaipėdoje vyks birželio 2 dieną, Kretingoje – birželio 3 d.

„Europos sporto miestas – Klaipėda – tampa gražios ir prasmingos iniciatyvos dalimi. Mums ypatingai svarbu, kad UNICEF vaikų bėgimas – ne tik sportinis renginys, tai simbolinis gestas, kad mes suprantame, užjaučiame ir norime padėti, tai bendrystė su tais, kuriems reikia pagalbos. Tikiuosi ir tikiu, kad Klaipėdoje bus šimtai, o gal net ir tūkstančiai vaikų, kurie dalyvaudami UNICEF bėgime išreikš paramą bendraamžiams – ne tik tiems, kurie yra šalia mūsų, bet ir tiems, kurie gyvena toli ir gerokai sunkiau bei skurdžiau nei mes“, – pranešime spaudai cituojamas  Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Užregistruoti vaiką į UNICEF vaikų bėgimą ir užtikrinti, kad jis gautų rėmėjų dovanojamus UNICEF marškinėlius ir medalį galima sumokant 5 eurų mokestį. Už šią paramą bus perkama speciali baltymais prisotinta riešutų pasta, kurios užtenka penkias dienas maitinti dėl prastos mitybos išsekusį vaiką Mozambike. Registracija vyksta iki gegužės 15 d. adresu http://unicef.lt/registracija-unicef-vaiku-begimas-2017/

Teigiama, kad per šešerius metus vargingiausių pasaulio šalių vaikams skirtuose UNICEF bėgimuose dalyvavo daugiau kaip 10,3 tūkstančiai mažųjų bėgikų, padariusių per 7,7 mln. žingsnių. Vaikams iš skurstančių šalių buvo paaukoti 56 632 eurai, kurie išgelbėjo 7 079 dėl prastos mitybos išsekusius vaikus Mozambike ir Malavyje bei padėjo paskiepyti nuo tymų 10 000 Nepalo vaikų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This