Būsimieji „mikriukai” pritaikyti ir specialių poreikių keleiviams

Transportas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nuo balandžio 16 d. į uostamiesčio gatves naujo tipo maršrutinius taksi išleisianti VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” toliau tęsia informacinę kampaniją, kurioje pristato naujoves.

Jau paviešinti trumpi filmukai apie transporto priemonių išvaizdą, pranašumus ir juose galiosiančius bilietus, o trečiadienį ryte P. Lideikio stotelėje buvo demonstruojamas naujųjų maršrutinių taksi pritaikymas specialioms keleivių grupėms: tėvams su vežimėliais, neįgaliesiems bei silpnaregiams. Pristatymas buvo filmuojamas, tad bus sukurti ir dar keli filmukai.

Teigiama, kad žemos grindys bus itin patogios įvažiuoti ir su vaikiškais vežimėliais, o jiems salone yra skirta erdvi aikštelė. Vaiko saugumui užtikrinti yra skirtas saugos diržas. Maršrutinis taksi stos paprašius ir ten, kur nėra autobusų stotelės, tačiau tik tuo atveju, jei tai leis daryti kelio ženklai. Beje, visi trys maršrutinių taksi maršrutai M8 (dabartinis 9), M5 (važiuos Šilutės plentu) ir M6 (dabartinis 6) driekiasi pro Poilsio parką.

Neįgaliesiems yra skirtas prie naujųjų „mikriukų” durų įrengtas mygtukas, kurį paspaudus vairuotojas nuleidžia trapą įvažiuoti vežimėliu. Teigiama, kad nedidelis trapo nuolydis leidžia įvažiuoti be pašalinės pagalbos. Neįgalieji, kaip ir vaikus vežimėliuose vešiantys tėvai, gali naudotis saugos diržu. Norint išvažiuoti neįgalusis turės spausti mygtuką ir vairuotojas sustojęs nuleis trapą.

Atvažiuojantį maršrutinį taksi silpnaregiai turėtų atpažinti pagal oranžinės spalvos švieslentę. Teigiama, kad oranžinė yra viena iš geriausiai silpnaregiams matomų spalvų. Tokios pat spalvos yra ir bilietų komposteris salone. Pagal silpnaregių prašymus visi komposteriai yra toje pačioje vietoje. Žadama, kad stotelėse bus transliuojami ir garsiniai pranešimai.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?time_continue=97&v=UGYqEUPceck” align=”center”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This