Kas kaltas dėl prastai valomų kiemų?

Miestas, Svarbu

Nors Klaipėdos savivaldybė nėra atsakinga už daugiabučių kiemų valymą ir tuo neužsiima, dėl netvarkos kiemuose, juose paliktų šiukšlių gyventojai visgi raginami kreiptis ne kur nors kitur, o būtent į Savivaldybę: tokia paradoksali mintis trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje buvo išsakyta net kelis kartus.

Joje pranešta, kad nutirpus sniegui Savivaldybės valdininkus užplūdo nepatenkintų gyventojų, besiskundžiančių šiukšlių krūvomis kiemuose, skambučiai, užtat nuspręsta juos informuoti, kaip tokiais atvejais reiktų elgtis.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Olego Mariničiaus teigimu, gyventojams esą labiausiai iki šiol ir trūko šios informacijos. Jis ragino klaipėdiečius būti aktyvius ir iš kiemus prižiūrinčių administratorių – savo gyvenamųjų namų bendrijų pirmininkų ar namų valdų vadovų – aktyviai reikalauti tvarkos. Nepavykus to išsireikalauti, gyventojai raginami rašyti elektroninius laiškus tiesiai į Savivaldybę adresu: viesojitvarka@klaipeda.lt arba skambinti tel. 8 46  21 95 43.

Teigiama, jog prasčiausiai tvarkomasi miegamuosiuose rajonuose, kur namus administruoja bendrijos, Palmiros Mart nuotr.

Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis informavo, jog šio skyriaus specialistai praėjusią savaitę apvažiavo visą miestą, tikrindami, kaip prižiūrimos teritorijos. Jo teigimu, ten, kur jas prižiūri namų valdos, esą problemų mažiau, nes užfiksavus pažeidimą ir apie tai įspėjus administratorių, po kelių dienų paprastai susitvarkoma. Daugiau problemų, valdininko teigimu, yra su bendrijomis, nes esą būna sunkiau surasti pirmininką, o ir ne visi jie yra atsakingai dirbantys.

Gyventojus, pasak  M. Poimanskio, labai piktina šuniukų turėtojai, kurie nesurenka savo augintinių ekskrementų, tačiau kartu jis pripažino, jog reidų metu pastebėta ir teigiamų pokyčių šioje srityje. „Pastebėjome, kad daug žmonių vaikšto su maišiukais ir renka tai, ką šuniukai palieka”, – sakė jis.

Spaudos konferencijoje savivaldybės atstovai pabrėžė, kad jų tikslas nėra bausti prastai besitvarkančiųjų – iki šiol niekas piniginėmis baudomis dar nenubaustas, nors maksimali bauda už prastą teritorijų priežiūrą gali siekti iki 600 eurų: po įspėjimo ir pirmosios nuobaudos, siekiančios nuo 20 iki 140 eurų.

„Bauda pati iš savęs šiukšlės nepakelia, nepanaikina, teritorijos neišvalo. Siekis yra, kad būtų švaru”, – sakė  M. Poimanskis, pridūręs, jog jie nori, kad teritorijų prižiūrėtojai susitvarkytų dar prieš juos nubaudžiant.

Į „Atviros Klaipėdos” žurnalistės klausimą, kuriose konkrečiai miesto vietose yra prasčiausia padėtis, atsakyta abstrakčiai: ten, kur gyvena daugiausia žmonių.

„Tai taip vadinamieji miegamieji rajonai, kur daug daugiabučių ir kuriuos prižiūri bendrijos” , – sakė  O. Mariničius.

M. Poimanskio teigimu, minėto reido metu buvo užfiksuota 130 vietų, kurios reikalautų papildomo tvarkymosi. „Nėra taip, kad būtų kažkurioj vietoj labiau susikoncentravę – ten,  kur daugiau gyventojų, ten daugiau ir šiukšlių”, –  sakė valdininkas.

Pranešta, jog artimiausiu metu informacija, kur nepatenkinti dėl tvarkos kiemuose gyventojai turėtų kreiptis, bus iškabinta gyvenamųjų namų skelbimų lentose, o besinaudojantieji internetu viską apie savo gyvenamojo namo administravimą gali rasti šiuo adresu:http://kmsa.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=88a5514e62b0432fa885c5000dc24ad0 .

Kartu patikinta, jog panašūs reidai mieste bus vykdomi nuolat, o Savivaldybės administracijos darbuotojai už tvarką daugiabučių kiemuose atsakingus administratorius esą kontroliuos dar griežčiau.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje šiemet - ženkliai mažiau renginių

„Biškį bauginantis toks skaičius yra… Ankstesni metai buvo žymiai turtingesni šventėmis”, – Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams trečiadienį sakė ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Kaštonų gatvės ir kitų užgrobtų žemių košmarai

„Pasakojate kaip iš fantastinių filmų scenarijų, sunku net patikėti, kad tokie dalykai Klaipėdoje vyksta”, – stebėjosi savivaldybės Kontrolės komiteto pirmininkas Ugnius ...
2023-09-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

„Didysis brolis” netrukus pradės atidžiai stebėti automobilius Klaipėdoje

Jis nepailsdamas fiksuos datą, laiką, automobilių važiavimo greitį, važiavimo kryptį, eismo juostą, šviesoforo signalus, jų degimo laiką ir kitus parametrus ...
2023-01-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This