Į Klaipėdą – talpesni traukiniai

Transportas

„Lietuvos geležinkeliai” praneša, kad nuo šio penktadienio populiariausiu maršrutu Vilnius-Klaipėda savaitgaliais pradės kursuoti didesnio sąstato traukiniai, vienu reisu galintys pervežti per 400 keleivių – beveik dvigubai daugiau nei iki šiol.

Pasak „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojo, Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus Lino Baužio, šiemet aštuonių vagonų sąstato traukiniai keliones pradeda gerokai anksčiau nei praėjusiais metais – toks sprendimas priimtas dėl vis populiarėjančių kelionių traukiniais.

„Jau įprasta, kad traukinių keleivių daugėja vasaros metu, kai visa Lietuva važiuoja pajūrio kryptimi. Tačiau šiemet keliaujančiųjų srautų augimą stebime gerokai anksčiau – jau dabar į piko metu vykstančius traukinius išparduodami visi bilietai, tad didžiausio leistino sąstato traukinius į reisus išleidžiame net keliais mėnesiais anksčiau“, – pranešime spaudai cituojamas L. Baužys.

Nuo penktadienio važiuosiančiuose atnaujintuose klasikinio tipo vagonuose yra po 56 sėdimas vietas, o kiekviename iš vagonų – po dvi atskiras šešiavietes kupė. Teigiama, kad šiais sąstatais vykstantys keleiviai gali keliauti kartu su keturkojais augintiniais. Traukiniuose taip pat galima vežtis dviračius ar didesnį bagažą.

Klasikinio tipo vagonų traukiniai važiuos kiekvieną savaitgalį. Penktadieniais iš Vilniaus geležinkelio stoties jie išvyks 17.45 val., sekmadieniais iš Klaipėdos geležinkelio stoties – 17.55 val.

Anot bendrovės, svarstoma ir galimybė atnaujinti susisiekimą traukiniais maršrutu Klaipėda-Šilutė, poilsiautojams pasiūlyti jungtinius maršrutus į populiariausius šalies pajūrio kurortus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Tarp Žaliojo susisiekimo apdovanojimų laureatų - ir „Klaipėdos keleivinis transportas“

Vilniuje vykstančio tarptautinio Transporto inovacijų forumo metu penktadienį buvo įteikti Žaliojo susisiekimo apdovanojimai. Trečius metus iš eilės šie apdovanojimai teikiami ...
2023-11-24
Skaityti daugiau

Transportas

Ar galima sumažinti traukinių eismą Klaipėdos centre aiškinsis kelis metus

Reaguodama į klaipėdiečių susirūpinimą AB „Lietuvos geležinkeliai” sukasi lėtai: tik dabar užsakinėja galimybių studiją, kuriai parengti maksimaliai nusistatė keletą metų. ...
2023-05-17
Skaityti daugiau

Transportas

Nuo birželio 2 d. vėl kursuos „Pajūrio ekspresas“

Keleivių vežimo traukiniais bendrovė „LTG Link“ praneša, jog jau septintą sezoną vykdys jungtines savaitgalio keliones į šalies pajūrio kurortus. Šiemet ...
2023-05-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This