Sporto komplekso kontūrų dar nematyti

Sportas

Naujojo Klaipėdoje planuojamo statyti didžiulio sporto komplekso parengiamieji darbai juda iš lėto: vis dar tebesitęsia biurokratinių procedūrų derinimas.

Ketvirtadienį į posėdį susirinkę Savivaldybės administracijos vadovai aptarė gautus visuomenės pasiūlymus dėl pateiktų koncesijos sąlygų.

„Buvome paskelbę šio projekto koncesijos sąlygas ir jas patalpinę viešinimui, sulaukėme pastabų ir pasiūlymų galbūt iš galimų dalyvių, nagrinėjome tuos siūlymus ir kai ką pataisėme, kai ką palikome, bet iš principo nieko esminio tokio nekeitėme”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Jo teigimu, sąlygos buvusios paruoštos gerai, dabar jos bus pateiktos Centrinei projektų valdymo agentūrai – tokie esą yra reikalavimai, kai projektą įgyvendina konkursą laimėjęs koncesininkas.

„Gavus pritarimą iš agentūros, kad sąlygos yra teisingos ir atitinka visus reikalavimus, balandžio mėnesį eitume į Tarybą, prašydami, kad ji tam pritartų”, – apie paruošiamąsias procedūras, prieš skelbiant projektavimo konkursą, aiškino administracijos direktorius.

Tačiau prieš pradedant statybas, dar būtina patvirtinti ir naująjį miesto bendrąjį planą – tą esą ketinama padaryti jau šių metų pabaigoje, paskutiniajame Tarybos posėdyje gruodžio mėnesį.

„Realiai 2019 metais galima būtų pradėti projektuoti, o jei viskas būtų gerai – galbūt ir statyti”, – apibendrino S. Budinas, nepatvirtinęs anksčiau skelbtos per 11 mln. eurų galinčios siekti statybų darbų sumos, teigdamas, jog šiuo metu yra sunku tiksliai įvardinti šio didžiulio projekto išlaidas, kurias padengs konkursą laimėjęs koncesininkas.

INFORMACIJA

Kaip skelbta, sporto kompleksą, kurį numatoma įrengti buvusios II-osios vandenvietės teritorijoje Ryšininkų g., turėtų sudaryti universali transformuojama sporto arena, skirta krepšiniui, tinkliniui, rankiniui, salės futbolui, badmintonui, lauko tenisui ir kitoms sporto šakoms, 5 įvairios  sporto aikštelės, dvi ledo aikštės, atitinkančios tarptautinius standartus, vaikams ir jaunimui skirta erdvė, komercinės patalpos ir kt.  Teigta, kad Savivaldybė turėtų teisę per metus nemokamai arena naudotis 140 valandų. 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This