Teisme – narkotikų byla, susijusi su rekordiniu kyšiu

Kriminalai ir nelaimės

[vc_row][vc_column][vc_video link=” https://www.youtube.com/watch?v=bKw0tXzbhOg” align=”center”][vc_column_text]Klaipėdos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl kvaišalų platinimo Plungėje. Jo metu vieno įtariamojo motina dar buvo apkaltinta pareigūnų papirkimu, kai siūlė rekordiniu vadinamą kyšį.

Baudžiamojon atsakomybėn už padarytas nusikalstamas veikas, susijusias su neteisėta narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvarta, patraukti šeši asmenys. Iš jų dviem plungiškiui ir Telšiuose gyvenamąją vietą deklaravusiam kaltinamajam teks atsakyti už narkotinės medžiagos – kanapių platinimą. Dar vieno asmens atžvilgiu į atskirą bylą išskirtas ikiteisminis tyrimas užbaigtas supaprastinto proceso tvarka.

Narkotikų platintojai ir kvaišalų vartotojai sulaikyti per pareigūnų 2017 m. vasarą Plungėje surengtą operaciją. Pas vienu metu įvairiose miesto vietose sulaikytus įtariamuosius rasta apie 400 g narkotinės medžiagos – kanapių ir psichotropinė medžiaga – MDMA.

Tyrėjai turėjo duomenų, kad 26 metų už vengimą išlaikyti vaiką ir viešosios tvarkos pažeidimą teistas įtariamasis įtraukė į nusikalstamą veiką ir savo 1970 metais gimusią už pasipriešinimą valstybės tarnautojui teistą motiną. Pastarajai taip pat buvo pareikštas įtarimas dėl kanapių platinimo, tačiau vėliau įtarimai buvo panaikinti, nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių įtariamosios kaltę.

Jos sūnui buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Būtent tuo metu suimtojo motina ėmėsi veiksmų papirkti pareigūnę, kad būtų pakeista paskirta kardomoji priemonė ir sumažintas pas suimtąjį per kratą rastų narkotikų kiekis. Moteris pasiūlė tyrėjai Plungėje esantį butą, BMW markės automobilį bei kelionę į Turkiją.

Apie bandymą papirkti pareigūnę buvo informuotas Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyrius, kuris atliko atskirą tyrimą.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Kriminalistai sulaikė asmenį, įtariamą platinus itin pavojingus narkotikus

Klaipėdos pareigūnai su įkalčiais sulaikė dar vieną asmenį, įtariamą dideliais kiekiais platinusį narkotines medžiagas. Pareigūnams tęsiant anksčiau pradėtą tyrimą, buvo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už 16-metei parduotas kanapes laisvės gali netekti ilgiems metams

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl labai sunkaus nusikaltimo – narkotinių ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This