Kariai potvynio zonoje liks iki balandžio vidurio

Regionas

Nuo vasario pradžios Šilutės rajono potvynio zonoje veikusi Sausumos pajėgų Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono karių komanda su būtiniausia gelbėjimo įranga ir technika lieka šioje vietovėje ir toliau teiks pagalbą gyventojams, teigiama krašto apsaugos ministerijos (KAM) pranešime.

KAM nuotr.

Jame nurodoma, kad toks kariuomenės vadovybės sprendimas priimtas atsižvelgiant į Šilutės rajono administracijos prašymą pratęsti paramą. Skelbiama, kad nuo vasario mėnesio pradžios į potvynio vietą atvykę kariai savo transportu per užlietą ruožą jau pergabeno per 4000 gyventojų.

Pamaryje pakilus vandens lygiui Lietuvos kariuomenė pradėjo teikti paramą Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybėms, likviduojančioms potvynio padarinius. Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Jonas Vytautas Žukas, atsižvelgdamas į gautą Šilutės rajono savivaldybės administracijos prašymą, nuo vasario 2 d. aktyvavo Lietuvos kariuomenės Taikos meto užduočių pajėgas.

Pranešama, jog kariai savo veiksmus derina su ugniagesiais ir Šilutės rajono administracija. Taip pat esant būtinybei gali būti pasitelkiamas ir Karinių oro pajėgų sraigtasparnis.

INFORMACIJA

Pirmą kartą Taikos meto užduočių operacinės pajėgos buvo aktyvuotos 2010 m. kovo mėn., kai pamario regione buvo paskelbta ekstremali situacija potvynio apsemtose vietovėse Juknaičių seniūnijoje (Šilutės r.) ir Pagėgių savivaldybėje (Tauragės apskr.). Lietuvos kariuomenės Taikos meto užduočių operacinės pajėgos suformuotos 2009 metais, o budėjimą pradėjo nuo 2010 m. pradžios.

2018 m. budėjimą Lietuvos kariuomenės taikos meto užduočių operacinėse pajėgose vykdo beveik 1000 karių. Pajėgos sudarytos iš sausumos, jūrų, oro ir specialiųjų operacijų pajėgų vienetų. Didžiąją dalį šių pajėgų sudaro sausumos pajėgų kariai – apie 700 karių iš Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono. Juos remia kariai iš Juozo Vitkaus inžinerijos, Karaliaus Mindaugo husarų batalionų ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų. Taikos meto užduočių pajėgoms vadovauja ir veiksmus koordinuoja Lietuvos kariuomenės Gynybos štabas.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Kęstutis Macijauskas išleistas į atsargą

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad kovo 12 d., sukakus nustatytam amžiui, į atsargą išleistas flotilės admirolas Kęstutis Macijauskas. Flotilės admirolas ...
2019-03-13
Skaityti daugiau

Regionas

„Lietuvos karžygio“ apdovanojimas - jachtų gelbėjimo operacijos dalyviams

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje, Nacionalinėje filharmonijoje, atkurtos kariuomenės 100-mečiui paminėti skirto koncerto metu Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas įteikė "Lietuvos karžygio" apdovanojimą.
2018-11-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Istorikai tampa karininkais, o karininkai - istorikais

Sakoma, prastas karys, kuris nesvajoja tapti generolu. Pastaraisiais metais stebimos įdomios tendencijos – karininkais tampa baigusieji istorijos studijas. Pasirodo, istorijos studijas ...
2018-06-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This