Klaipėdos uoste – karinė danų fregata

Uostas ir jūra

Krašto apsaugos ministerija (KAM) praneša, kad šeštadienį, kovo 24 d., į Klaipėdos uostą įplauks Danijos štabo ir aprūpinimo laivas ,,Niels Juel“ F-363.

,,Niels Juel“ F-363, KAM nuotr.

Pranešama, jog laivas į Klaipėdos uostą trumpam laikui atplauks logistinio apsirūpinimo tikslais. Su fregata kartu atplauks ir SNMG1 vadas jūrų kpt. Soeren Thinggard Larsen.

Danų fregata priklauso Pirmosios NATO nuolatinės parengties kovinių laivų grupei (angl. Standing NATO Maritime Group One – SNMG1).

NATO yra keturios nuolatinės parengties laivų junginių grupės, sudarančios dvi ypač greito reagavimo pajėgas. Dvi iš jų (SNMG1 ir SNMG2) apjungia didelius antvandeninės kovos laivus, tokius kaip fregatos ir kreiseriai. Kitos dvi junginių (SNMCMG1 ir SNMCMG2) grupės yra laivų junginiai, apjungiantys priešmininės kovos laivus.

Prie grupių pavadinimo esantis skaičius reiškia, kad  grupės su skaičiumi 1 veiklą vykdo šiaurės Europos vandenyse, o su skaičiumi 2 – pietų Europos vandenyse.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This