Mažvydo alėjoje – naujas kūrinys

Fotoreportažai, Miestas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Pirmadienio vidurdienį oficialiai buvo pristatytas dar vieną M. Mažvydo alėjos suoliuką papuošęs kūrinys.  Skulptoriaus Isroildžono Baroti kūrinį „Gyvybės medis“ savo 15 metų veiklos sukakties proga miestui padovanojo uostamiesčio savivaldybės valdoma UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC).

Skulptūrą atidengė KRATC vadovas Šarūnas Reikalas (kairėje), jos autorius Isroildžon Baroti ir Klaipėdos meras. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) iniciatyva iki šiol šioje alėjoje jau buvo įkurdintos 39 įvairūs meno kūriniai. Iš projektui paruoštų menininkų eskizų KRATC išsirinko Klaipėdos kultūros magistro, dailininko-keramiko Isroildžono Baroti skulptūrą – 60 cm aukščio stilizuotą amžinai žaliuojantį medelį.

„Nors daugelis mūsų bendrovę pažįsta kaip mokesčių už atliekas administratorių, tačiau iš tikro didžiausia dalis mūsų kolektyvo darbo ir laiko skiriama gamtos švarinimui bei ekologijai. „Gyvybės medis“ – simbolizuoja tai, dėl ko mes kasdien dirbame: kad ateities kartoms išsaugotume švarią ir sveiką gamtą“, – teigia Šarūnas Reikalas, KRATC direktorius.

Kovo 25-oji yra KRATC įkūrimo diena. Teigiama, jog Europos Sąjungos tikslą 2030 metais ne daugiau 10 proc. atliekų būtų laidoti sąvartynuose KRATC jau pasiekė pernai – tik 8 proc. komunalinių atliekų pateko į sąvartyną. Visos kitos atliekos buvo išrūšiuotos ir atiduotos perdirbti, o tam netinkamos – sudegintos pagaminant šilumos ir elektros energiją.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”23951,23956,23952,23957,23958,23959,23962″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. Customwritingservice

    Kas, kodėl ir kokiu pagrindu aplinkos tvarkymą Širvintose perdavė UAB Ecoservis? Kodėl neįvyko viešasis pirkimas. Įdomu kiek savivaldybės biudžeto pinigų buvo skiriama, kol tvarkėsi Kikas, ir kiek šiais metais. Bet vardan „kilnaus tikslo širvintos gražinasi, negi gaila? Tai kas vyksta Širvintise? Ir vardan ko? Ir kodėl be jokių skrupulų visus laiko kvailiais? O gal iš tikrųjų to nusipelnėm?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėda pagaliau pradeda rūšiuoti maisto atliekas

Vėluodama keturis mėnesius Klaipėda pradeda maisto atliekų rūšiavimą – antradienį surengta oficiali tam skirta šalia Dumpių sąvartyno pastatytos linijos atidarymo ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pažymų dėl nenaudoto NT laukia iki kovo pabaigos

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) primena, kad uostamiesčio vietinės rinkliavos mokėtojas, praėjusiais metais nenaudojęs nekilnojamojo turto, gali nemokėti rinkliavos ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This