Už girtus keiksmus – 140 eurų

Kriminalai ir nelaimės

Pareigūnų ir teismų akiratyje vis atsiduriantis daina „Dviratukas” prieš dešimtmetį išgarsėjęs klaipėdietis Jevgenijus Ostapenko dviejų instancijų teismuose nesėkmingai bandė panaikinti jam skirtą 140 eurų baudą už tai, kad būdamas girtas keikėsi autobuse.

Jevgenijus Ostapenko jaučiasi juodinamas žurnalistų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Teismų nagrinėtas incidentas įvyko dar perai spalio 23 d. vakarą, kai prie Klaipėdos autobusų stoties iškviesti policininkai surašė administracinio nusižengimo protokolą J. Ostapenko, o kitas pareigūnas jam paskyrė minėto dydžio baudą.

Nesutikdamas su tuo J. Ostapenko pateikė skundą Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams, bet sausio pabaigoje jis buvo atmestas. Visgi vyras nepasidavė ir pateikė apeliaciją Klaipėdos apygardos teismui. J. Ostapenko tikino, kad autobuso vairuotojo parodymai yra melagingi. Pažeidėjas tikino, kad vairuotojas yra šališkas, „priešiškai prieš jį nusiteikęs, kaip prieš žinomą visuomenėje asmenį, juodinamą žurnalistų”.

Visgi apeliacinį skundą nagrinėjusiam teisėjui Daliui Jociui šie ir kiti J. Ostapenko argumentai pasirodė neįtikinami. Teisėjas akcentavo duomenis apie alkotesterio rodmenimis (2 promilės) bei faktą, kad pareigūno tarnybiniame pranešime užfiksuota, jog J. Ostapenko keikėsi ne tik  autobuse keleivių ir vairuotojo akivaizdoje, bet ir vežant jį į komisariatą. Tad apeliacinis skundas buvo atmestas, o pareigūnų paskirta bauda liko galioti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This