Žąsų specialistai iš viso pasaulio – Klaipėdoje

Fotoreportažai, Švietimas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Antradienį Klaipėdos universitete (KU) prasidėjo 18-oji tarptautinė Žąsų specialistų grupės konferencija (angl. The 18th Conference of Goose Specialist Group)- pirmoji tokia Lietuvoje. Renginio atidaryme konferencijos dalyvius pasveikino Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Jūros tyrimų instituto direktorė prof. dr. Zita Rasuolė Gasiūnaitė ir Žąsų specialistų grupės atstovai.

Dalyviai registruojasi į konferenciją, organizatorių nuotr.

Keturių dienų konferencijoje dalyviai iš 21 pasaulio šalies skaitys pranešimus, diskutuos apie žąsų migraciją, perėjimą ir žiemojimą, gausumo kaitą ir jos priežastis. Renginys organizuojamas Lietuvos pajūryje ir dėl greta esančios unikalios vietos – Nemuno deltos, kurioje pavasarinės migracijos laikotarpiu pasimaitinti stabteli tūkstantiniai žąsų ir kitų vandens paukščių būriai, sakoma KU pranešime.

Jame teigiama, kad tokio masto ornitologinis tarptautinis renginys yra pirmasis Lietuvoje nepriklausomybės laikotarpiu ir tai esanti puiki proga užsienio mokslininkams ne tik apsilankyti Nemuno deltoje, bet ir pasidalinti patirtimi įvairiais vandens paukščių apsaugos klausimais.

Konferencijos metu bus surengtos specialios sesijos apie žąsų ir vėjo elektrinių sąveiką, naujausius tyrimų metodus, pristatyti žąsų gausos įvertinimo darbai. Lietuvos ir užsienio specialistams tai puiki proga susipažinti su geriausia tarptautine praktika dėl vandens paukščių ir galimų konfliktų, kylančių dėl žmonių veiklos, valdymo.

Renginio metu Klaipėdos universiteto mokslininkai ir studentai pristatys pranešimus apie žąsų įvairovę bei gausumą Nemuno deltoje, žąsų ir vėjo elektrinių sąveiką, realias galimybes palydoviniais metodais įvertinti tinkamus žąsų maitinimo plotus ir jų kaitą.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”24123,24132,24133,24134,24135,24136,24137,24138,24139,24140″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Be kategorijos, Svarbu, Verslas

Žemyn upe

Kažkada Dangės pakrantėje virė gyvenimas: čia buvo įsikūręs Mėmelio uostas su medienai ir žuvims skirtais sandėliais, krantinėje būdavo iškraunami prekybiniai ...
2023-12-10
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Žygio per Europos pakrantes dalyviai prisistatė Klaipėdoje

„Traversing European Coastlines” (TREC/ „Žygis per Europos pakrantes”) – pirmoji visos Europos tarpdisciplininė ekspedicija, kurios tikslas – įvairiais lygmenimis, nuo ...
2023-06-20
Skaityti daugiau

Regionas

Pasieniečiai išgelbėjo sugedusios jachtos keleivius

Šeštadienį 19.13 val. Karinių jūrų pajėgų (KJP) Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras iš Bendrojo pagalbos centro gavo pranešimą, kad Nemuno deltoje ...
2023-05-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This