„Bega“ aktoriams įteikė „Mūzas“

Kultūra

Kovo 27 dieną, minint Tarptautinę teatro dieną, Klaipėdos dramos teatro mecenatė Jūrų krovinių kompanija „Bega“ trečius metus iš eilės pagerbė šio teatro kūrėjus ir įteikė tradicinius apdovanojimus „Mūza“, sakoma kompanijos pranešime.

Organizatorių nuotr.

Šiemet „Mūzos“ laureatais tapo ilgametė Klaipėdos dramos teatro aktorė Nijolė Sabulytė bei jaunosios kartos šio teatro kūrėjų atstovas aktorius Jonas Baranauskas.

Šventiniame Teatro dienos renginyje didžiojoje Klaipėdos dramos teatro scenoje apdovanojimus aktoriams įteikė jūrų krovinių kompanijos „Bega“ valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis.

„Didžiuojuosi, kad esu klaipėdietis, džiaugiuosi, kad galiu ne tik lankytis šiame teatre, mėgautis jo pastatymais, bet ir prisidėti puoselėjant šį teatrą“, – pranešime cituojamas teatrą finansiškai remiančios ir apdovanojimą aktoriams įsteigusios įmonės vadovas.

Pagal 2015 m. su Klaipėdos dramos teatru pasirašytą Mecenavimo sutartį Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ yra įsipareigojusi ne tik finansiškai remti teatro veiklą, bet ir kasmet teikia nominacijas dviem labiausiai nusipelniusiems uostamiesčio teatralams.

Organizatorių nuotr.

„Mūzos“ nominaciją sudaro kompanijos „Bega“ skiriama 1000 eurų piniginė premija bei skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo sukurtas mažosios plastikos darbas, atkartojantis nuo 1990 m. Klaipėdos dramos teatro fojė puošiančių to paties autoriaus skulptūrų „Mūzos“ fragmentą.

Šias nominacijas ankstesniais metais jau yra pelniusios aktorės Regina Šaltenytė, Renata Idzelytė, aktorius, režisieriaus padėjėjas Vaidas Jočys bei režisierius, ilgametis teatro meno vadovas Povilas Gaidys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Kultūra

„Mūza“ lankys ir Muzikinio teatro kūrėjus

Klaipėdoje kuriančius teatro menininkus šį šeštadienį pasieks dar vienas tradicinis apdovanojimas – „Mūzos“ nominacija. „Mūzos“ nominaciją dar 2016-aisias įsteigė Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This